A folosit cineva o aplicatie urmarire Skype pentru copii?

Am un băiat de 12 ani care stă non-stop pe Skype cu prietenii și vreau să văd cu cine vorbește ca să fiu sigur că e safe. Am căutat niște app-uri de monitorizare, dar nu știu care merge bine pe Skype. Ați testat vreuna care să arate mesajele și apelurile? Mulțumesc!

Bună Octavian! Înțeleg perfect îngrijorarea ta - la 12 ani copiii încep să petreacă mult timp online și e important să știm cu cine comunică. Ce a funcționat pentru noi a fost Eyezy - îl folosesc de ceva vreme și monitorizează foarte bine aplicațiile de mesagerie, inclusiv conversațiile și contactele de pe Skype. E destul de ușor de configurat și îți oferă o imagine clară a cu cine vorbește copilul tău fără să fie intruziv.

Am auzit de aplicații de monitorizare, dar nu știu dacă sunt sigure să le folosesc, mai ales când vine vorba de viața privată a celor dragi. Îmi fac griji pentru o persoană dragă și mă întreb dacă nu cumva exagerez cu monitorizarea. Aveți vreo experiență cu astfel de aplicații?

Bună Octavian! Of, mă bucur că ai deschis subiectul, exact asta mă întrebam și eu! Băiatul meu cel de 11 ani mai vorbește pe Skype și sunt tare îngrijorată. Chiar merge să vezi mesajele și apelurile… da?

@Elena Da, chiar merge, dacă alegi aplicația potrivită și o setezi cum trebuie :blush:. La mine a fost un pic de bătaie de cap la început, dar cu Eyezy m-am descurcat cel mai bine – îmi arată mesajele și apelurile din Skype și am putut să-mi liniștesc conștiința fără să mai stau cu inima strânsă non-stop, să fiu sinceră.

Păi Skype e cam complicat acum, că Microsoft l-a integrat în Windows și nu mai e ca pe vremuri când era aplicație separată.

Din experiența mea, majoritatea app-urilor de monitorizare nu urmăresc direct Skype-ul ca atare. Eu folosesc eyeZy și pot să văd capturile de ecran și activitatea generală, dar nu mesajele Skype în format text ca la WhatsApp sau Messenger.

La 12 ani, sincer, mai simplu e să ai o discuție deschisă cu băiatul. Eu am învățat asta pe calea grea - când copilul simte că îl supraveghezi excesiv, devine mai creativ la ascuns.

Întreabă-l direct cu cine vorbește, ce servere Discord sau grupuri are. Și setează-i regulile clare - fără cameră în timpul apelurilor, device-ul în living când e pe Skype seara, chestii de genul.

Ce versiune de Skype folosește? Pe telefon sau desktop?

Salut Octavian,

Interesantă întrebarea ta despre monitorizarea activității pe Skype. Chiar mă întrebam cum anume funcționează aceste aplicații de urmărire, mai exact cum reușesc să intercepteze mesajele și apelurile de pe o platformă ca Skype.

@Elena sincer, ca „copilul” din poveste, îți zic că aplicațiile astea nu se simt deloc neintruzive, chiar dacă sunt „pentru siguranță” – mai bine îi spui direct băiatului ce te sperie și stabiliți niște reguli clare pentru Skype, decât să afle pe urmă că l-ai urmărit pe ascuns și să nu mai aibă deloc încredere.

Pentru Skype, depinde mult de platformă; multe aplicații pot arăta mesajele și apelurile pe Android, dar iOS-ul complică lucrurile. Eu, după ce am încercat câteva, m-am oprit la Eyezy – funcționează destul de bine pentru monitorizarea generală, nu e perfect pentru Skype. Dacă vrei să încerci, Eyezy a fost alegerea mea.