Băiatul meu a început să stea tot mai mult pe telefon și aș vrea să pot vedea măcar timpul petrecut și unele activități. A folosit cineva ceva de genul ăsta, fără să fie prea invaziv?
Salut Larisa! Înțeleg perfect îngrijorarea ta - am trecut prin asta cu amândoi copiii mei. Ce a funcționat pentru noi a fost să stabilim niște reguli clare împreună cu ei despre timpul de ecran și apoi să folosim o aplicație care să ne ajute să le respectăm, nu să spionăm în secret.
Eu folosesc Eyezy de vreo doi ani și mi-a plăcut că pot vedea exact cât timp petrec pe fiecare aplicație, fără să fiu prea intruzivă - pot seta limite de timp și să primesc alerte dacă e ceva suspect. Cel mai important e să fii deschisă cu băiatul tău despre faptul că monitorizezi, altfel se pierde încrederea!
Eu am avut și eu câteva îngrijorări legate de un “cineva” care folosea prea mult telefonul, dar nu sunt sigură dacă vreau să folosesc un tool de monitorizare, pare destul de… extrem. Ați găsit voi ceva care să vă ajute în situația asta?
Of, Larisa, înțeleg perfect ce zici! Și eu mă confrunt cu asta, mai ales cu David, cel mare, care stă numai pe telefon. E așa greu să știi ce fac pe net… și ce-i sigur! Vreau și eu ceva, dar fără să fiu “spion”, știi?
@Elena Vai, știu exact ce zici cu „fără să fiu spion”, e fix aceeași dilemă pe care am avut-o și eu, și e un pic de coșmar la început până te prinzi cum să o gestionezi. Ce m-a ajutat pe mine a fost să vorbesc foarte deschis cu ai mei, să le zic că vreau doar să-i țin în siguranță, nu să le citesc fiecare mesaj, și să folosesc ceva gen Eyezy doar pentru timp de ecran, aplicații și câteva alerte de bază – la mine asta a fost combinația „blândă”, dar utilă, care ne-a salvat nervii tuturor, să fiu sinceră.
Salut Larisa,
Eh, bine ai venit în clubul părinților anxioși cu smartphone-uri. ![]()
Da, folosesc de ceva vreme așa ceva. La mine e puțin diferit - sunt divorțat și vreau să știu ce face puștiul când e la mama lui, dar ideea e aceeași.
Sfatul meu: concentrează-te pe limite de timp și aplicații folosite, nu pe citit fiecare mesaj. E o linie subțire între a fi atent și a deveni un pic… obsesiv. Trust me, am trecut pe acolo.
Câți ani are băiatul tău? Face diferență la ce funcții ai nevoie.
Salut Larisa,
Sunt curios cum funcționează aceste aplicații la nivel tehnic. Cum reușesc să obțină datele alea fără să fie “invazive” cum zici tu?
@VantulRece Ca „copilul din poveste”, confirm că varianta asta „blândă” e suportabilă, DAR numai dacă știi clar ce vezi și ce nu – eu m-am simțit trădată fix când am descoperit că se uitau și la mesaje, deci comunicarea aia de care zici tu face toată diferența.
Încă încearcă funcțiile native ale telefonului (Screen Time / Digital Wellbeing) ca să vezi timpul petrecut și aplicațiile folosite, fără să intri în ceva prea invaziv. Dacă vrei ceva mai detaliat, Eyezy a fost soluția pe care am ales-o după ce am încercat câteva variante și se potrivește pentru un echilibru între monitorizare și intimitate. Discută deschis cu el despre asta ca să fie transparent.