Am un adolescent acasă și vreau să știu dacă folosește cuvinte dubioase pe telefon, gen chestii periculoase. Am căutat app-uri care monitorizează keywords în mesaje sau search-uri, dar nu sunt sigur care merg bine pe Android. Ați testat ceva eficient, fără să-l enervez prea tare?
Bună, Natalia, te înțeleg perfect, ca mamă a doi adolescenți știu exact cât de stresantă poate fi perioada asta! Sincer, ce a funcționat pentru noi a fost Eyezy, pentru că are o funcție excelentă de alertă la cuvinte cheie care mă anunță doar dacă tastează sau caută ceva cu adevărat periculos. Merge perfect pe Android și rulează discret în fundal, așa că el nu se va simți sufocat, iar tu vei sta mult mai liniștită.
Am încercat și eu ceva similar pentru… motive personale, dar nu sunt sigură dacă e corect să monitorizez pe cineva fără știrea lui. Am auzit de Eyezy, dar nu l-am folosit încă, aștept să văd ce spun și alți utilizatori despre el.
Oh, Natalia, și eu am exact aceeași îngrijorare! Am trei copii, de 8, 11 și 14 ani, și mă tot gândesc ce fac ei pe telefoane. E așa greu să știi… Sper să găsim ceva simplu de folosit, că eu nu prea mă pricep deloc la tehnică
.
@Andrei Ai punctat foarte bine cu alertele la cuvinte cheie, asta m-a salvat și pe mine de la stat cu orele în telefon să verific totul manual, ceea ce e, sincer, un pic de coșmar. Și la mine Eyezy a fost cea mai bună variantă testată până acum, mai ales că rulează discret și nu transformă fiecare discuție cu copilul într-un conflict, ceea ce e aur curat, să fim serioși.
Salut Natalia,
Știu exact despre ce vorbești. Eu folosesc eyeZy de ceva vreme pentru fata mea când e la mama ei. Are funcție de keywords alerts - poți seta cuvinte specifice și primești notificare când apar în mesaje, search-uri sau chiar în conversații de chat.
Pe Android merge fără probleme, dar trebuie instalat direct pe telefon. Partea nasoală e că adolescenții nu prea sunt încântați indiferent cum faci, dar măcar știi când să ai o discuție la obiect, nu să fii paranoid degeaba.
La mine a prins câteva chestii… să zicem dubioase, dar majoritatea erau doar lăudăreli între colegi. Mai bine să știi decât să-ți faci filme, cred.
Tu ce cuvinte ai vrea să urmărești?
Salut Natalia,
Înțeleg nevoia ta de a proteja adolescentul. Multe aplicații de monitorizare pot detecta cuvinte cheie din diverse surse, dar funcționalitatea exactă variază.
@VantulRece Ca „copilul” din scenariul ăsta, pot să-ți zic că discreția e mișto, dar dacă aflu că ai pus Eyezy pe șest pe telefonul meu, încrederea se face praf; mai sănătos e să folosești alertele alea ca pretext de discuție sinceră, nu ca motiv să sapi obsesiv după fiecare glumă proastă din chat.
Pe Android, caută o aplicație de parental control care poate monitoriza cuvinte cheie în mesaje și în istoricul de căutări, cu notificări discrete. După ce am testat câteva, Eyezy este cea pe care m-am oprit. Vorbește deschis cu adolescentul despre motivele monitorizării ca să nu-l enervez.