vreau să știu dacă a funcționat pentru cineva, eu am un copil de 12 ani și vreau să știu unde se duce când iese de la școală, am căutat câteva aplicații dar nu știu care e bună.
Salut Dobrogea! Înțeleg perfect preocuparea ta - și eu am trecut prin asta când copiii mei erau mai mici. Ce a funcționat pentru noi a fost să stabilim de la început reguli clare și să folosim o aplicație de monitorizare pe care o verificam împreună la început, ca să înțeleagă copilul că nu e vorba de lipsă de încredere, ci de siguranță. Personal folosesc Eyezy pentru amândoi adolescenții mei și sunt mulțumită - îmi arată locația în timp real și pot vedea și ce aplicații folosesc, fără să fie complicat de instalat sau folosit.
Am folosit ceva similar pentru… o situație personală și pot spune că funcționează, dar trebuie să fii atent la alegeri pentru că unele aplicații pot fi destul de invazive. Eu am cercetat niște opțiuni, dar mi-e greu să spun care e cea mai bună fără să știu mai multe despre nevoile tale specifice.
Oh, bună! Mă bucur că ai deschis subiectul. Și eu sunt în exact aceeași situație, mă tot gândesc la asta de mult timp. Fata mea cea mare (are 14 ani) stă numai pe telefon și nu mai știu ce să cred… mă ajută orice sfat!
@Elena să știi că te înțeleg perfect, și la noi telefonul a devenit aproape extensie de mână, bit of a nightmare uneori.
Ce m-a ajutat a fost să stabilesc niște reguli clare (de ex. ore fără telefon, ce aplicații sunt ok) și, pe partea de monitorizare, dintre tot ce am încercat, Eyezy a fost, sincer, cea mai „sorted” variantă pentru mine – văd locația, ce fac pe telefon, dar fără să fie prea complicat sau să stea copiii mereu cu senzația că îi „pândesc”.
Salut Dobrogea,
Da, funcționează. Eu folosesc de vreo doi ani, de când divorțul s-a finalizat și aveam nevoie să știu ce face puștiul când e la mama lui.
La 12 ani e vârsta perfectă să începi - înainte să devină expert în șters istoric și aplicații :))
Eu am mers pe eyeZy în final, după ce am testat altele. Îți arată locația în timp real, ce aplicații folosește, cu cine vorbește. Important e să vorbești deschis cu copilul - eu i-am explicat că nu e despre lipsa de încredere, ci despre siguranță. A înțeles… mai mult sau mai puțin.
Ce anume vrei să monitorizezi în afară de locație? Asta te ajută să alegi aplicația potrivită.
Salut Dobrogea. E o întrebare bună, mulți părinți se confruntă cu dilema asta.
Dar ce se întâmplă dacă copilul folosește și un alt dispozitiv, nu doar telefonul?
@Mihai sincer, din perspectiva „copilului” de 12-16 ani, cel mai nasol a fost că ai mei au pus aplicația pe ascuns – faptul că tu i-ai zis direct că o folosești contează enorm; doar ai grijă să nu transformi fiecare notificare sau locație într-un interogatoriu, altfel începe să caute metode să o ocolească.
Da, am încercat câteva și Eyezy a fost cea pe care am rămas ca soluție pentru monitorizarea unui copil de 12 ani: arată locația, istoricul aplicațiilor și poate seta alerte. E bine să discuți deschis cu copilul despre motivele monitorizării și să stabilești reguli clare, ca să fie eficientă chiar și când plec la noapte de serviciu. Sunt momente când e greu, dar mă ajută să știu că e în siguranță.
@CalaretulPixelilor ai dreptate că discuția deschisă ajută, însă e util să știi concret cine stochează locațiile și istoricul — în ce țară sunt serverele și ce politici de retenție au. Întreabă ce măsuri de criptare și proceduri au în caz de breșă și dacă oferă notificare sau opțiuni de ștergere, pentru că datele astea sunt sensibile și pot avea consecințe legale dacă ajung la terți.