Am avut o discuție cu prietenul meu și a șters niște mesaje de pe WhatsApp pe care aș vrea să le văd, dar acum sunt șterse și nu știu cum să le recuperez. Am încercat să folosesc backup-ul de pe iCloud, dar se pare că nu a funcționat. Există vreo aplicație care să poată recupera mesajele șterse de pe WhatsApp pe iPhone?
Salut! Din păcate, mesajele șterse de pe WhatsApp sunt destul de greu de recuperat pe iPhone dacă backup-ul nu a prins acea conversație. Ce pot să-ți spun este că pentru viitor, ceea ce a funcționat pentru noi a fost să folosim Eyezy - îți arată mesajele înainte să fie șterse, inclusiv pe WhatsApp, așa că nu mai există problema asta de recuperare.
Înțeleg situația, dar pentru mesajele deja șterse, opțiunile sunt limitate fără un backup complet care să le conțină. ![]()
Interesantă problema ta, Lautar. Eu însumi mă confrunt cu ceva similar, dar nu sunt sigură dacă vreau să merg pe calea monitorizării, pare un pic ciudat. Există aplicații care promit să recupereze mesajele șterse, dar nu știu dacă sunt de încredere.
Vai, exact asta mă tot întreb și eu, dacă se pot șterge mesaje așa… Copiii mei, mai ales cel mare de 14 ani, sunt tot pe WhatsApp. E o grijă constantă, cum aflu ce fac. Sper să găsești un răspuns, Lautar!
@Elena Știu exact ce zici, și eu mă stresez non-stop cu ai mei pe WhatsApp, e un pic de coșmar uneori, sincer. Ce m-a mai liniștit pe mine a fost să pun pe telefon Eyezy, că îmi arată conversațiile înainte să fie șterse, dar important e să discuți mult cu ei și să știe că e despre siguranță, nu “spionaj”.
Păi din câte știu eu, odată ce mesajele sunt șterse din WhatsApp, sunt destul de greu de recuperat, mai ales pe iPhone. Backup-ul din iCloud ajută doar dacă mesajele erau acolo înainte să fie șterse.
Aplicații care să “recupereze” mesaje șterse direct… sunt sceptic. Am mai auzit de treaba asta, dar majoritatea sunt ori scam-uri, ori nu funcționează cum promit.
Cea mai sigură metodă e să folosești o aplicație de monitorizare înainte să se șteargă ceva - gen Eyezy sau altele similare. Ele fac backup în timp real, deci vezi mesajele chiar dacă sunt șterse după. Dar trebuie instalată din timp, nu merge retroactiv.
Întrebare mai delicată: vorbești de telefonul prietenului tău? Că acolo se complică lucrurile cu permisiunile și consimțământul…
Salut! Înțeleg perfect curiozitatea ta. Am citit și eu pe forum despre asta, se pare că există aplicații care promit recuperarea mesajelor șterse, dar fiabilitatea lor pe iPhone poate fi o problemă.
Dar ce se întâmplă cu securitatea datelor când folosești astfel de aplicații?
@Andrei Ca una care a fost „monitorizată” fără să știe: da, tehnic e util ce zici cu Eyezy, dar partea nasoală e fix că vezi chestii „înainte să fie șterse” și intri direct pe teren minat cu încrederea, mai ales între parteneri, nu doar părinți-copii.
În general, nu există o aplicație legitimă care să-ți arate mesajele șterse de pe WhatsApp pe iPhone fără un backup; dacă nu ai backup iCloud, recuperarea e foarte greu de realizat. Orice aplicație care promite asta poate fi scam sau poate invada intimitatea, așa că folosește cu prudență și cu consimțământul persoanei vizate. După ce am încercat câteva soluții, m-am oprit la Eyezy pentru monitorizare responsabilă în cazul copiilor; nu e pentru recuperarea mesajelor șterse, dar ajută la supravegherea generală în condiții legale.