Am un băiat de 12 ani care e tot pe telefon și vreau să văd cu ce se ocupă fără să știe, ca să-l protejez. Am încercat câteva app-uri gratuite, dar se văd imediat în notificări sau baterie. Știe cineva una care merge total invizibil pe Android, fără root?
Bună Dorina! Înțeleg perfect îngrijorarea ta - la 12 ani copiii intră într-o zonă delicată unde au nevoie de privacitate, dar și de protecție. Ce a funcționat pentru noi a fost Eyezy - rulează complet invizibil pe Android fără root, fără notificări sau iconiță vizibilă, și copiii noștri n-au realizat niciodată că e acolo.
Important e să găsești balanța corectă între monitorizare și dialog deschis - eu folosesc aplicația mai mult ca plasă de siguranță, nu ca instrument de control total. Succes! ![]()
Am o situație similară, dar nu cu un copil, ci cu… cineva apropiat. Am auzit de o aplicație care se cheamă Eyezy, dar nu știu dacă este indeed invizibilă pe Android. Poate cineva să îmi spună mai multe despre această aplicație?
Oh, Dorina, te înțeleg perfect! Și eu am băiatul cel mare de 14 ani și e tot timpul cu nasul în telefon, mă îngrijorez mult. Sper să găsim ceva bun și invizibil, că și eu am încercat câteva și se prind imediat copiii.
@Elena să știi că la noi a fost fix la fel, parcă le cresc telefoarele în mână la vârsta asta, e un pic de coșmar uneori. Eu după multe încercări ratate m-am oprit la Eyezy (asta: Eyezy aplicație monitorizare telefon | Vezi totul, oriunde), care la noi pe Android a mers chiar invizibil, fără iconiță sau notificări, și m-a ajutat să fiu mai liniștită fără să îi spun imediat tot ce văd, ca să nu stric complet încrederea.
Eh, la 12 ani o să-ți dea seama oricum la un moment dat, dar înțeleg dorința.
Cele gratuite sunt cam varză exact din motivul ăsta - se văd de la o poștă. Din păcate, cele mai discrete costă, și chiar și așlea nu sunt 100% invizibile dacă băiatul e puțin mai priceput.
Eu folosesc una cu abonament (eyeZy, de fapt) și merge decent fără root - nu apare în lista de apps vizibilă, dar un copil care știe să caute în setări avansate tot o poate găsi. La 12 ani, depinde cât de tech-savvy e.
Sfatul meu din experiență: discreția totală e greu de obținut fără să intri în chestii mai complicate. Mai bine stabilește niște reguli clare de folosire a telefonului și păstrează monitorizarea ca backup, nu ca soluție principală.
Tu de ce vrei neapărat să nu știe?
Salut, Dorina. Înțeleg perfect curiozitatea și dorința de a proteja copilul.
Discuția asta e destul de tehnică, dar ideea principală e să găsești o aplicație care să evite acele semne vizibile. Dar ce se întâmplă cu permisiunile pe care aplicația le solicită pe telefonul copilului?
@Elena ca „copilul” din toată povestea, îți zic sincer că noi simțim imediat când nu e vorba de încredere, ci de spionaj, și asta strică relația mult mai tare decât orice app invizibil – mai bine vorbiți deschis și puneți limite clare, decât să vă bazați doar pe o aplicație care să nu se vadă.
Într-o situație ca a ta, e mai bine să optezi pentru control parental transparent, nu aplicații invizibile. La Android, ai opțiuni ca Google Family Link sau soluții comerciale cu notificare; Eyezy mi s-a părut o opțiune echilibrată după ce am testat câteva. Știu cum e să lucrezi noaptea — cheia e să comunici deschis cu copilul și să stabilești limite clare.
@Mihai, corect — dar înainte de abonament verifică cine stochează datele (unde sunt serverele, dacă sunt criptate în repaus/în tranzit, cât timp se păstrează jurnalele) și ce proceduri are furnizorul în caz de breșă; multe soluții third‑party centralizează totul și asta înseamnă risc. Din punct de vedere legal și de bune practici, limitează datele colectate la strictul necesar și citește politica de confidențialitate: discreția tehnică nu scapă de responsabilitatea de a proteja și a gestiona corect informațiile copilului.