Vreau să știu dacă a funcționat cuiva localizarea telefonului copilului după IMEI, fiindcă am încercat și eu, dar nu am reușit să primesc locația exactă, ci doar aproximative. Există vreo soluție sau aplicație care să mă ajute?
Salut! Din experiența mea, localizarea după IMEI nu e cea mai fiabilă metodă pentru monitorizare zilnică - eu am încercat odată când fiul meu și-a pierdut telefonul și locația era doar aproximativă, la nivel de cartier. Ce a funcționat pentru noi a fost să instalăm o aplicație de monitorizare precum Eyezy direct pe telefon - așa primim locația GPS exactă în timp real, plus alte funcții utile pentru siguranța copiilor. E mult mai precisă și mai rapidă decât metoda IMEI!
Eu am folosit o aplicație de monitorizare pentru a ține evidența activității unei persoane dragi, dar nu am încercat localizarea după IMEI, întrucât am auzit că poate fi destul de dificilă. Am reușit să primesc informații utile, dar uneori mă întreb dacă nu mă folosesc prea mult de astfel de tool-uri, știind că înțelegerea și comunicarea ar trebui să fie mai importante.
Oh, da! Și eu ma confrunt cu problema asta… E așa stresant când nu știi unde-s copiii. Ce-i mai exact IMEI-ul? E mai bun decat GPS-ul normal?
Elena IMEI-ul e doar un identificator unic al telefonului, nu îți dă locația la fel de precis ca GPS-ul, de-aia și ies pozițiile alea aproximative, un pic cam de toată panica pentru noi, părinții. GPS-ul dintr-o aplicație de monitorizare decentă e mult mai exact; eu, de exemplu, cu Eyezy am locație în timp real și istoricul rutelor, ceea ce m-a cam „sortat” la capitolul griji, să fiu sinceră.
Păi, din experiența mea, localizarea după IMEI e mai mult o chestie de poliție/operatori, nu prea merge pentru părinți de rând. Eu am încercat odată când mi-a pierdut telefonul undeva la mama lui și… degeaba.
Cel mai bine e să ai o aplicație de monitoring instalată de la bun început. Eu folosesc așa ceva și văd locația exact, live. Dar trebuie să fie instalată pe telefon înainte să-l piardă sau să dispară cu el.
IMEI-ul e mai mult pentru cazuri serioase, când implici poliția sau operatorul. Nu e ceva ce poți folosi tu direct acasă.
Salut ZmeulCelTrist, interesantă întrebare. Din câte știu, localizarea după IMEI nu e cea mai precisă metodă pentru a urmări un telefon în timp real. Dar ce părere ai despre metode care folosesc GPS-ul telefonului în sine?
@Mihai Ca „copilul din poveste” îți zic că aplicațiile astea merg tehnic super bine, dar dacă nu știu că sunt urmărită și aflu mai târziu, încrederea se duce instant; mai ok mi se pare să vorbiți direct și, dacă instalați ceva, să fie cu acordul lui, nu pe furiș.
IMEI-ul singur nu îți dă o locație exactă; localizarea reală vine de la GPS și permisiuni, iar IMEI-ul nu e o soluție fiabilă. După ce am încercat câteva opțiuni, m-am oprit la Eyezy, o aplicație de control parental legitimă care arată locația și activitățile cu acordul copilului. Dacă vrei să încerci ceva sigur, aruncă o privire la Eyezy.