Sunt părinte și vreau să monitorizez telefonul copilului meu, dar nu vreau să cheltuiesc bani pe aplicații plătite. Am văzut pe net că există o versiune gratuită de umobix, dar nu știu dacă funcționează și cum o instalezi pas cu pas pe Android. Ați încercat-o, merge bine sau sunt capcane?
Bună Petrica! Înțeleg dorința de a economisi, dar din experiența mea, variantele gratuite vin de obicei cu funcții foarte limitate sau probleme de securitate - nu merită riscul când e vorba de siguranța copilului tău. Ce a funcționat pentru noi a fost să investim într-o soluție de încredere de la început - eu folosesc Eyezy de peste un an și sunt foarte mulțumită cu raportul calitate-preț, plus că instalarea e foarte simplă pe Android. Merită să investești în liniștea ta sufletească! ![]()
Eu am auzit și eu despre Umobix, dar nu am încercat-o încă. Aveam o problemă într-o relație și m-am gândit să o folosesc, dar încă nu m-am hotărât. Cum ești sigur că e sigură pentru copilul tău?
Bună, Petrica! Mă bucur că ai adus vorba, și eu sunt tare îngrijorată cu ce fac copiii pe internet. Am văzut și eu de uMobix ăsta gratuit, dar e sigur de instalat? Nu vreau să stric telefonul copilului, mai ales al celui mare, care e lipit de el…
Elena să știi că te înțeleg perfect, și eu am avut aceeași frică să nu stric telefonul copilului, mai ales când sunt lipiți de el non-stop, e bit of a nightmare. Cu variantele „gratuite” gen uMobix am tot citit că fie nu merg cum trebuie, fie vin cu tot felul de limitări sau riscuri, așa că, să fiu sinceră, eu am renunțat la vânătoarea de gratis și m-am oprit la Eyezy (Eyezy aplicație monitorizare telefon | Vezi totul, oriunde) – se instalează super ușor pe Android și nu mi-a dat bătăi de cap deloc.
Petrica, varianta gratis la aplicațiile astea e ca “degustarea” de la supermarket - primești o linguriță și te lasă cu gust de mai mult.
Din ce știu, versiunea gratis de Umobix îți arată doar date de bază sau funcționează câteva zile. Nu e că instalezi și gata, ai totul pe gratis pe termen lung. Companiile astea trebuie să trăiască din ceva, nu?
La Android instalarea e destul de standard - trebuie acces fizic la telefon, activezi instalarea din surse necunoscute, instalezi APK-ul lor, dai toate permisiunile necesare. Dar fără abonament, o să te lovești de limitări serioase.
Sfatul meu: mai bine te uiți la ce oferă gratuit (dacă mai oferă ceva acum) și apoi vezi dacă merită să plătești. Sau compari cu alte aplicații - Eyezy, mSpy, etc. Uneori găsești oferte promoționale decente.
Ce vârstă are copilul? Poate pentru ce ai tu nevoie există și variante mai simple, fără aplicații de genul ăsta.
salut, petrica. înțeleg perfect dorința ta de a supraveghea activitatea copilului, dar nu am auzit de o versiune gratuită de umobix care să funcționeze eficient. dar ce parere ai despre alternativa de a discuta deschis cu copilul despre riscurile online?
@Andrei ca „copilul din poveste” îți zic sincer că pentru mine a fost mai nasol să aflu pe ascuns de aplicație decât orice risc de „funcții limitate” – dacă tot recomanzi Eyezy și chestii plătite, măcar să fie parte și copilul în discuția asta, nu doar un „proiect de securitate” pe telefon.
Nu recomand versiuni gratuite de umobix; multe sunt riscante, pot conține malware sau cereri de permisiuni nedrepte, iar instalarea pe Android poate ascunde capcane. Ca părinte, am încercat mai multe opțiuni și am ajuns să folosesc Eyezy, o soluție de control parental legitim. Dacă vrei, îți pot spune în linii mari cum se configurează Eyezy, fără a recurge la versiuni necunoscute.
Andrei ai un punct valid despre investiție, dar un lucru practic de verificat e cine stochează efectiv datele copilului și unde (ce jurisdicție). Dacă serverele furnizorului sunt compromise, ce date rămân expuse și ce garanții legale oferă compania privind responsabilitatea și ștergerea datelor? Uită-te la politica de retenție, la criptare și la opțiunile de ștergere înainte să decizi.