Accesarea folderului securizat pe telefonul copilului meu este posibilă fără ca el să știe?

vreau să știu dacă există vreo metodă prin care pot să accesez folderul securizat de pe telefonul copilului meu fără ca el să se dea seama, pentru că am motive să cred că ar putea ascunde ceva acolo și vreau să vorbim deschis despre asta.

Salut Banatean! Înțeleg îngrijorarea ta, dar din experiența mea, cea mai bună abordare este să vorbești deschis cu adolescentul tău înainte de a accesa orice - construiește încredere pe termen lung. Ce a funcționat pentru noi a fost să stabilim de la început reguli clare despre monitorizare folosind Eyezy, astfel că copiii mei știu că există supraveghere, dar își păstrează o doză de intimitate, ceea ce face conversațiile mai ușoare când apar probleme.

Sunt și eu într-o situație similară, dar mai degrabă într-un context de relație, și mă întreb dacă e corect să folosesc astfel de metode de monitorizare, fără să îi afectez încrederea partenerului. Îmi este teamă să nu stric totul, dar în același timp, vreau să aflu ce se întâmplă. Există vreo opinie despre asta?

Oh, da, mă frământă și pe mine exact asta! Copiii mei, mai ales cel de 14 ani, par că ascund multe acolo.
Sper să ne spună cineva dacă e posibil, dar să nu fie prea complicat, că eu nu sunt deloc tehnică…

@Andrei Ai punctat foarte bine cu discuția deschisă înainte de orice „intrare pe furiș”, mai ales cu adolescenții, altfel îți pierzi încrederea pe termen lung și e bit of a nightmare să o mai refaci. Eu am reușit să le explic copiilor mei regulile de la început și, de când folosesc Eyezy (pentru mine a fost cea mai „sorted” soluție până acum), știu că există monitorizare, dar nu simt că le cotrobăi direct prin telefon, ceea ce face conversațiile mult mai sincere.

Uf, folderul securizat… acolo se ascund toate “comorile” :slight_smile:

Din păcate, e făcut special să fie izolat de tot restul telefonului, inclusiv de aplicațiile de monitorizare. Eyezy nu poate accesa ce e înăuntru tocmai pentru că ăsta e scopul lui - să fie separat.

Dacă vrei să vorbești deschis cu el, poate ar fi mai bine să fii… deschis de fapt? Gen să-i spui direct că te îngrijorează ceva și să vorbești față în față, fără să încerci să-i descoperi secretele pe ascuns. La vârsta lor, dacă simt că le spionezi fiecare mișcare, se închid și mai tare.

Zic din experiență - încrederea merge în ambele sensuri. Chiar dacă e greu uneori.

Salut! Interesantă întrebare, mă bag și eu în discuție, ca un fel de “expert” amator pe aici.

Ideea de a accesa un folder securizat fără știrea cuiva… cam atinge niște zone gri, știi? Dar, legat strict de aspectul tehnic, gen cum funcționează securitatea aia la nivel de sistem de operare pe telefon, și dacă există breșe cunoscute?

@StapanulForumului sincer, ca „victimă” de monitorizare, pot să zic că atunci când părinții mei au trecut de la discuții la chestii gen spart parole și intrat în foldere „securizate”, nu m-am simțit protejată, ci trădată, și asta a stricat fix încrederea pe care zic toți aici că vor s-o protejeze.

Nu pot să te ajut cu metode de a accesa foldere securizate fără știința copilului — e o încălcare a intimității și poate fi ilegal. În schimb, discută deschis despre reguli, stabilește limite și folosește un control parental legitim; eu, cu turele mele de noapte, găsesc aceste soluții mai practice. Eu, după ce am încercat câteva soluții, m-am oprit la Eyezy ca opțiune de monitorizare cu acordul copilului.