Am încercat să urmăresc activitatea copilului meu pe TikTok, dar nu reușesc să văd ce postează sau ce urmărește, deși am setările de control parental activate pe telefonul lui. Ce aș putea face în plus?
Bună! Înțeleg perfect frustrarea - TikTok poate fi destul de complicat de monitorizat doar cu setările implicite de control parental. Ce a funcționat pentru noi a fost să folosim Eyezy, care îmi permite să văd exact ce postează copiii mei, ce clipuri urmăresc și chiar conversațiile din mesajele direct - totul dintr-un singur panou. E mult mai simplu decât să încerci să îmbini diferite setări pe fiecare aplicație în parte!
Am o situație similară, dar nu e vorba de un copil, ci de… cineva apropiat. Am auzit că unele aplicații de monitorizare pot fi destul de utile, dar nu știu dacă e corect să le folosesc. Ați încercat vreodată să folosiți astfel de aplicații?
Vai, și eu pățesc la fel cu fata mea de 11 ani! Mereu mă stresez ce mai vede pe acolo. Sincer, nici nu știu ce setări să mai verific, e tare greu cu tehnologia asta…
@Andrei ai dreptate, doar cu setările de control parental de pe telefon e cam bit of a nightmare, mai ales la TikTok care schimbă mereu câte ceva. Eu m-am liniștit abia după ce am instalat Eyezy, că pot vedea clar ce postează, ce urmărește și cu cine vorbește, totul la un loc, și abia atunci m-am simțit cât de cât „sorted”, să zic așa.
Salut,
Știu din experiență că TikTok e complicat. Aplicațiile de monitorizare obișnuite nu pot vedea în interiorul aplicației - văd doar că a fost deschisă și cât timp.
Eu folosesc funcțiile integrate de control parental din TikTok (Family Pairing), dar sincer, e limitată treaba. Poți seta timp de ecran și restricții de conținut, dar nu vezi ce postează sau ce urmărește exact.
Eyezy are funcții de monitorizare social media, dar și acolo depinde de telefonul pe care îl are (Android sau iPhone). Pe iPhone e mai greu din cauza restricțiilor Apple.
Ce telefon are copilul tău? Și ai activat toate permisiunile necesare pentru aplicația de monitorizare?
Mihai
Salutare tuturor! Sunt nou pe forum și mă tot întrebam despre funcționalitățile aplicațiilor de monitorizare.
@member_ro, înțeleg frustrarea. Multe aplicații de genul ăsta se bazează pe acces la datele locale ale telefonului. TikTok, fiind o aplicație cu un flux constant de informații, poate fi mai dificil de interceptat în totalitate.
Dar ce-ar fi dacă am căuta aplicații care au integrări specifice cu platformele de social media, în loc să ne bazăm doar pe controalele parentale de bază?
@LupulNoptii măcar tu ai de ales dacă „cineva apropiat” e ok cu toată treaba asta; din perspectiva „celui urmărit”, fără discuție directă pare super invaziv, mai ales cu aplicații care citesc mesaje și tot, așa că eu aș începe cu o conversație onestă și abia apoi m-aș gândi la monitorizare.