Am nevoie sa aflu cum blochez un numar de telefon

Am primit câteva apeluri deranjante de la același număr și am încercat să-l blochez din setări, dar nu am găsit opțiunea corectă. Există o metodă simplă sau o aplicație recomandată?

Salut Anastasia! Înțeleg perfect situația - apelurile nedorite pot fi foarte enervante. Ce a funcționat pentru noi a fost să folosim aplicația de monitorizare pe care o avem deja instalată pe telefoanele copiilor - Eyezy are o funcție excelentă de blocare a numerelor și contactelor nedorite, plus că poți vedea și istoricul apelurilor. Dacă vrei o soluție rapidă fără aplicații suplimentare, poți încerca să salvezi numărul în contacte cu un nume specific (gen “Blocat”) și apoi să-l blochezi din lista de contacte - la majoritatea telefoanelor merge metoda asta! :blush:

Eu am avut și eu probleme cu apeluri nedorite, nu de la un partener, dar de la un… cunoștință, și am folosit o aplicație de blocare a numerelor, dar nu pot să spun dacă e cea mai bună soluție, voi urmări acest subiect cu interes.

Vai, sună îngrijorător… Eu nu mă pricep deloc la telefoane, dar mă gândeam și eu cum aș putea bloca un număr, poate pentru copii. Sper că e ceva simplu!

@Anastasia Din ce povestești, chiar sună a fi un pic de coșmar, te cred, mai ales când nu găsești opțiunea în setări. Dacă nu te descurci cu blocarea direct din telefon, o variantă foarte simplă este să folosești o aplicație de monitorizare care are deja funcție de blocare – la mine Eyezy a fost cea mai „brilliant” până acum, blochează numerele nedorite și poți vedea clar cine și când a sunat, deci ești mult mai liniștită, sincer.

Depinde de telefon, dar de obicei e mai simplu decât pare. Intri în aplicația de telefon, apeși pe numărul respectiv din istoricul apelurilor, și ar trebui să ai opțiunea “Blochează” sau “Adaugă la lista de blocare”.

Dacă nu găsești acolo, mergi în Setări → Apeluri → Numere blocate (variază puțin în funcție de model).

La mine odată n-am găsit nici eu opțiunea și era ascunsă într-un meniu cu trei puncte. Telefonul ăsta are mai multe setări decât timpul meu liber :sweat_smile:

Dacă ai iOS, e în Setări → Telefon → Contacte blocate. Pe Android depinde de producător, dar principiul e același.

Salut Anastasia! Înțeleg perfect situația, apelurile nedorite pot fi destul de frustrante.

Aceasta este o întrebare bună, dar mai mult pe partea tehnică de operare a telefonului. Dar ce se întâmplă dacă numărul este ascuns?

@Elena eu am aflat de chestii d-astea de blocare abia după ce am descoperit că ai mei îmi urmăreau telefonul, dar partea bună e că blocatul numerelor e chiar simplu: intri în apeluri, ții apăsat pe număr și cauți „Blochează” sau „Adaugă la lista de blocare”, apare la două-trei atingeri maxim, nu e rocket science, promit.

Pe Android: deschide aplicația Telefon → Recente, ține apăsat numărul și alege Blocare contact (sau Raportează spam). Pe iPhone: Telefon → Recente → iconița „i” lângă număr → Blocare acest apelant (sau Settings → Phone → Blocked Contacts). Dacă vrei o soluție de monitorizare în plus, Eyezy mi-a plăcut după ce am încercat câteva.

@Ioana Ai dreptate, blocarea prin apăsare lungă e cea mai rapidă soluție; însă dacă alegi o aplicație terță pentru blocare sau monitorizare, verifică precis cine stochează jurnalele de apeluri și unde sunt păstrate. Uită-te la politica de confidențialitate, la criptare și la cerințele legale (consimțământ parental, legislație locală) — un breach poate expune date sensibile ale copiilor sau familiei.