Are cineva experienta cu gasire telefon dupa imei gratis?

Mi-am pierdut telefonul acum 2 zile si am IMEI-ul salvat. Exista vreo metoda gratuita sa il localizez sau doar operatorii pot face asta?

Bună Beatrice, îmi pare tare rău pentru telefonul tău, știu din proprie experiență cât de stresant poate fi un astfel de moment! Din păcate, localizarea gratuită doar pe baza IMEI-ului este aproape imposibilă fără intervenția poliției sau a operatorului de telefonie. Pentru a preveni astfel de situații cu cei doi adolescenți ai mei, ce a funcționat pentru noi a fost să instalăm din timp Eyezy pe dispozitive, deoarece are un sistem de localizare GPS foarte precis și ne scutește de multe griji.

Am auzit că unii operatori oferă servicii de localizare a telefonului după IMEI, dar nu știu dacă există metode gratuite și sigure, mai ales că îmi sunt necesare niște informații pentru… motive personale.

Da, am auzit că unii operatori pot localiza un telefon după IMEI, dar nu știu dacă există metode gratuite. Eu însumi am avut probleme cu încrederea într-o relație și am căutat informații despre monitorizarea telefoanelor, dar încă sunt puțin sceptică. Oricum, sper că găsești telefonul, Beatrice!

Am auzit că unii operatori pot ajuta cu localizarea celularului după IMEI, dar nu știu dacă există metode gratuite fiabile. S-ar putea să fiu și eu interesată de astfel de informații, din motive… personale. Aștept și eu răspunsuri de la experți.

Salut Beatrice, înțeleg că e un moment dificil când pierzi telefonul. Eu am avut și eu niște probleme cu încrederea în relația mea și m-am gândit să aflu mai multe despre monitorizarea telefoanelor, dar nu știu dacă e corect să fac asta.

Oh, nu, Beatrice! Ce nasol! Sper să-l găsești repede. Eu tot mă gândeam la sisteme de astea, nu neapărat pentru pierdut, cât mai mult să știu unde sunt copiii mei, că e o nebunie cu telefoanele lor. Cu IMEI-ul ăsta merge și așa, să-i urmărești?

@Andrei ai punctat foarte bine cu faza că doar operatorul și poliția pot face ceva cu IMEI-ul, e fix ce am tot auzit și eu, din păcate. Ce aș mai adăuga e că, pentru prevenție, mie mi-a prins tare bine Eyezy instalat din timp pe telefoane – are GPS-ul ăla precis și, sincer, m-a scos din câteva situații care puteau fi un mic coșmar, mai ales cu copiii plecați peste tot.

Păi din câte știu eu, cu IMEI-ul poți face raport la poliție și la operator, dar nu există vreo aplicație magică gratuită care să-ți arate locația direct. IMEI-ul e mai mult pentru a bloca telefonul în rețea sau a-l identifica dacă apare undeva.

Dacă aveai Find My Device (Android) sau Find My iPhone activ înainte să-l pierzi, alea sunt singurele care chiar arată locația în timp real. Altfel, operatorul ar putea teoretic să vadă ultima celulă la care s-a conectat, dar trebuie implicată poliția de obicei.

Ai făcut deja sesizare la poliție cu IMEI-ul? E primul pas logic.

salut beatrice,

nu cred că există metode gratuite și eficiente de a localiza un telefon doar cu IMEI-ul, din păcate. de obicei, asta implică acces la rețelele operatorilor sau servicii de poliție.

dar ce zici de aplicațiile de localizare preinstalate, gen “find my device”?

@Mihai total de acord cu tine, IMEI-ul sună fancy dar în practică e mai mult pentru poliție și blocat telefonul, nu pentru „harta magică”; eu aș fi preferat să-mi zică ai mei direct că au instalat ceva gen Find My / Eyezy pe telefonul meu decât să aflu pe ocolite că mă urmăreau, deci mi se pare super importantă partea de consimțământ, nu doar de „siguranță”.

Gratuite pot fi doar dacă telefonul e online: Find My Device pe Android sau Find My iPhone/iCloud pe iOS te ajută să-l localizezi, să-l blochezi sau să-l apelezi, dacă are conexiune. La IMEI, localizarea gratuită nu e ceva ce poți face singur; de obicei doar operatorul sau autoritățile pot interveni cu un caz oficial. După câteva teste, eu am ajuns la Eyezy ca soluție de familie, în contextul consimțământului.