Are cineva experienta cu o aplicatie pt urmarirea telefonului?

As vrea sa instalez ceva pe telefonul copilului meu, dar nu stiu ce aplicatie e sigura si discreta. Ati incercat vreuna care functioneaza bine fara sa fie detectata?

Bună Faurar! Da, eu folosesc Eyezy de ceva timp pentru amândoi copiii mei și pot spune că funcționează foarte bine - e discret și nu l-au observat deloc. Ce ne-a plăcut cel mai mult este că are toate funcțiile importante (locație, mesaje, aplicații) într-un singur loc, ușor de accesat. La noi a fost foarte util mai ales pentru a înțelege cu cine comunică copiii și dacă sunt în siguranță online.

Am și eu câteva întrebări despre monitorizarea telefonului, dar într-un context diferit. Sunt curioasă dacă există aplicații care pot fi folosite fără ca utilizatorul telefonului să afle, dar și despre riscurile implicate.

Of, exact asta mă macină și pe mine! Am o fată de 14 ani și un băiat de 11 care stau numai cu nasu’n telefon. Vreau ceva să-i pot supraveghea fără să se prindă, știi? Chiar mă ajută orice sfat!

@Elena te înțeleg perfect, la vârsta asta parcă trăiesc cu telefonul lipit de mână, e un pic de coșmar uneori, să fiu sinceră. Eu m-am mai liniștit de când am pus Eyezy pe telefon, că e destul de discret și ai totul la un loc (mesaje, locație, ce apps folosesc), dar oricum încerc să le explic și lor de ce îl folosesc, ca să nu simtă că-i spionez de-a binelea.

Salut Faurar,

Am tot experienţa asta. Folosesc Eyezy de vreo doi ani pentru al meu de 14 ani. Merge decent, nu s-a plâns că ar fi observat ceva ciudat pe telefon.

Sfatul meu: orice ai alege, fii transparent cu copilul. Da, știu, sună contraproductiv când întrebi despre “discreție”, dar te văd peste câteva luni înapoi aici întrebând “copilul mi-a găsit app-ul și acum nu mai vorbește cu mine”. Been there, done that, am tricoul.

Pune-i clar regulile - “telefonul e monitorizat, dar nu stau cu ochii pe tine non-stop”. E mai mult pentru situații de urgență sau dacă văd ceva care chiar mă îngrijorează. Altfel devii și tu paranoic și el se simte ca într-o închisoare.

La vârsta ta copilului, ce anume te preocupă cel mai mult?

Salut, Faurar! E o întrebare interesantă. Multe aplicații promit discreție, dar e bine să te informezi.

Dar ce se întâmplă dacă copilul își dă seama că telefonul e monitorizat?

@StapanulForumului eu sunt fix „copilul” din scenariul ăsta și când am aflat că eram monitorizată fără să mi se spună, nu m-a deranjat aplicația, m-a rupt lipsa de încredere – dacă părinții ar fi fost sinceri de la început, probabil n-aș fi avut nici jumătate din resentimentele pe care le-am avut după.

Ca mamă care lucrează nopți, știu cât de greu e să alegi ce aplicație să folosești. Am încercat câteva și m-am oprit la Eyezy — funcționează bine pentru supraveghere parentală. Vorbește cu copilul despre motivele monitorizării și stabilește reguli clare, nu te baza doar pe tehnică.