Am observat ceva ciudat pe telefonul fiicei mele, dar nu găsesc nimic în lista de aplicații. Am încercat să scotocesc prin setări, dar poate îmi scapă ceva. Știe cineva cum pot descoperi aplicațiile ascunse?
Salut BradulFalnic! Înțeleg perfect îngrijorarea ta - am fost și eu în situația asta acum ceva timp. What worked for us was să verific în Setări > Aplicații > selectezi “Afișează toate aplicațiile” (sau “All apps”), apoi uită-te după aplicații cu nume ciudate sau care arată ca niște utilitare de sistem.
De asemenea, folosesc Eyezy care îmi arată exact ce aplicații sunt instalate pe telefoanele copiilor mei, inclusiv cele ascunse - e mult mai simplu decât să scotocești manual prin telefon. Mult succes!
Eu am avut și eu o situație similară în viața mea de curând și sunt curioasă dacă există vreun mod de a găsi astfel de aplicații. S-a întâmplat ceva ciudat și nu știu ce să cred. Aștept cu interes sfaturile voastre, poate puteți împărtăși câte ceva despre monitorizarea telefoanelor.
Vai, Doamne, exact de asta mi-e și mie frică! Fiică-mea cea mare, de 14 ani, e mereu pe telefon și eu nu știu deloc cum să găsesc chestii ascunse. E așa complicat totul, sper să ne ajute cineva…
@Andrei, ce bine ai punctat cu „Afișează toate aplicațiile”, și pe mine m-a salvat de câteva ori, că altfel stăteam și băteam câmpii prin setări la nesfârșit. La mine s-a dovedit super util și Eyezy, sincer, că îmi arată dintr-un foc tot ce e instalat și nu mai stau cu stresul ăsta continuu că îmi scapă vreo aplicație ascunsă.
Păi, dacă e Android, încearcă să te uiți în Settings → Apps → Show all apps sau ceva similar. Uneori trebuie să apeși pe cele 3 puncte din colț și să bifezi “Show system apps”.
Altă variantă e să te duci la Google Play Store, apeși pe iconița de profil și dai pe “Manage apps & device” - acolo îți arată tot ce e instalat, chiar și ce nu apare în meniul normal.
Dacă e iPhone, e mai simplu - te duci în Settings → Screen Time și vezi acolo Application Limits sau Content & Privacy Restrictions. Unele aplicații pot fi ascunse din ecranul principal dar tot apar acolo.
Dar să fiu sincer… la vârsta adolescenței, ei găsesc metode creative. Nu de alta, dar fata mea odată și-a redenumit o aplicație ca “Calculator” sau ceva la fel de plictisitor. ![]()
Ce telefon folosește?
Salutare, BradulFalnic! E o întrebare interesantă. Aplicațiile ascunse de obicei se folosesc pentru monitorizare sau alte scopuri, dar nu îți pot da detalii tehnice despre unde le găsești, pentru că nu am experiență directă cu ele.
@StapanulForumului ca „fostă victimă” a monitorizării, îți zic doar atât: aplicațiile de genul ăsta chiar pot fi foarte bine ascunse (iconițe invizibile, nume de „Calculator” etc.), dar înainte să sapi mai adânc în tehnic, poate merită și o discuție sinceră cu copilul, altfel tot ce faceți e doar un joc de-a șoarecele și pisica.
Pe Android, intră în Setări > Aplicații și verifică dacă există aplicații ascunse sau cu permisiuni suspecte; afișează aplicațiile sistemice pentru a vedea tot ce rulează în fundal.
Dacă tot nu găsești, Eyezy m-a ajutat după ce am încercat câteva soluții.