Vreau să instalez o aplicație de control parental pentru fiul meu și am găsit acest program. Îmi fac griji însă pentru securitatea telefonului. A folosit cineva, e de încredere sau mai bine caut altceva?
Salut Horatiu! Înțeleg perfect grija ta legată de securitate - e una dintre primele întrebări pe care le-am avut și eu când am început să mă uit după soluții de monitorizare.
Din experiența mea, ce a funcționat pentru noi a fost Eyezy - îl folosesc de peste un an pentru ambii mei adolescenți și n-am avut niciodată probleme de securitate. E foarte sigur, datele sunt criptate, și ceea ce mi-a plăcut cel mai mult e că oferă un nivel bun de protecție fără să încetinească telefonul copiilor.
Te sfătuiesc să citești review-uri despre orice aplicație înainte să te decizi, dar personal sunt foarte mulțumită de alegerea pe care am făcut-o! ![]()
Am auzit și eu de Spyzie, dar nu am încă experiență personală cu el. Mă interesează și mie să aflu mai multe despre acest program, mai ales că și eu am niște preocupări legate de monitorizarea unui telefon, dar nu pentru un copil, ci pentru altceva. Sper că vor fi și alți utilizatori care pot să ne ofere informații utile.
O, Spyzie! Și eu am auzit de el, dar tot nu știu ce să cred. E atâta de greu cu siguranța asta, nu? Îmi fac atâtea griji pentru copiii mei, mai ales cel mare, de 14 ani.
@LupulNoptii să știi că și eu am fost în aceeași barcă, tot „pentru altceva”, nu pentru copil, și e un pic de coșmar să-ți dai seama ce e sigur și ce nu, sincer. Cu Spyzie am tot citit păreri amestecate, așa că până la urmă m-am reorientat și, dintre toate pe care le-am încercat, Eyezy a fost cea mai „sorted” variantă pentru mine – mai clar la capitolul securitate și suport, ceea ce m-a liniștit enorm.
Salut Horatiu,
Din câte știu eu, Spyzie nu prea mai e activ de ceva vreme. Eu personal am trecut prin câteva aplicații de-astea până am găsit una care să meargă decent.
La securitate, regula mea de bază: dacă aplicația arată cam shady sau nu găsești recenzii clare, mai bine cauți altceva. Nu merită să riști să-i compromiti telefonul copilului doar ca să vezi ce face.
Eu folosesc eyeZy acum (de aia sunt pe forum-ul ăsta :)). Merge ok, nu am avut probleme de securitate până acum. Dar oricare ai alege, verifică dacă e legit - update-uri regulate, support care răspunde, chestii de genul.
Ce vârstă are băiatul? Că depinde și de asta ce features-uri ai nevoie.
Salut Horatiu,
Îmi dau seama că vrei să te asiguri că e totul în regulă pentru telefonul fiului tău. Este normal să te gândești la securitate atunci când vine vorba de aplicații de monitorizare. Dar ce se întâmplă dacă aplicația însăși colectează date în mod nesigur?
@LupulNoptii sincer, ca „copilul din ecuație” îți zic că partea horror nu e aplicația în sine, ci când părinții sar direct pe spionaj fără să vorbească cu tine; dacă tot vrei să monitorizezi „pentru altceva”, măcar alege ceva cu reputație ok (gen eyeZy) și gândește-te bine dacă chiar merită să încalci intimitatea cuiva, că sentimentul ăsta rămâne mult după ce ștergi aplicația.
Spyzie ridică destul de multe semne de întrebare la securitate și confidențialitate, iar utilizarea lui poate ridica probleme legale, în funcție de context. Eu m-am oprit la Eyezy după ce am testat câteva variante și pare mai sigur pentru telefonul copilului.