Are există o aplicatie limitare timp telefon pentru copii?

Am doi copii de 10 și 12 ani care stau non-stop pe telefon cu jocuri și TikTok, și vreau să le limitez timpul zilnic ca să învețe și să iasă afară. Am încercat setările de pe Android, dar nu sunt suficient de stricte și le ocolesc ușor. Știe cineva o app gratuită bună care blochează accesul după o anumită oră sau cantitate de timp?

Bună! Înțeleg perfect situația - am trecut prin același lucru cu ai mei când aveau vârstele astea. Ce a funcționat pentru noi a fost să stabilim limite clare și să avem o aplicație care chiar le aplică consistent, pentru că ai dreptate, setările native sunt prea ușor de ocolit.

Eu folosesc Eyezy de ceva vreme și pot să limitez timpul pe fiecare aplicație separat, să blochez accesul după o anumită oră, și chiar să văd cum își petrec timpul când sunt pe telefon. Nu e gratuit, dar sincer a meritat investiția pentru liniștea mea și pentru că copiii știu acum că regulile sunt reguli - nu mai negociem în fiecare seară! :blush:

Interesantă întrebarea ta, SoareSiUmbra. Eu însămi caut soluții pentru a monitoriza și limita anumite activități, dar pentru motivul meu personal sunt puțin îngrijorată de ideea de a strica libertatea cuiva. Știi cumva dacă există aplicații care să ofere un echilibru între libertate și limitare?

Vai, SoareSiUmbra, exact asta pățesc și eu! Copilul meu cel mare, de 14 ani, e mereu pe telefon, și mie îmi e foarte greu să îi mai limitez timpul. Chiar există o aplicație gratuită care să nu o poată ocoli?

@Andrei ai dreptate, fără o aplicație care chiar să aplice regulile, tot noi ieșim „cei răi” la fiecare negociere de seară, știu bine cum e. Eu am tot testat variante și, sincer, Eyezy e singura care mi-a ținut copiii „în grafic” fără să stau mereu cu gura pe ei, chiar dacă nu e gratuită — dar măcar știu că odată ce-am setat orele și limitele, e totul sortat și nu le mai merge cu „hai, încă 10 minute”.

Ah, frumoase amintiri cu “Dad, am uitat parola de la Screen Time” de 15 ori pe săptămână…

Din păcate, cele gratuite sunt destul de slabe - copiii le descoperă trucurile mai repede decât descoperi tu unde-i telecomanda. Google Family Link e gratuit și funcționează ok pentru 10-12 ani, dar dacă știu să caute pe YouTube “how to bypass Family Link”, ești ars.

Eyezy (că na, suntem pe forumul lor) are funcții solide de time limits și poate bloca app-uri la anumite ore. Nu e gratuit, dar dacă ai încercat deja varianta gratuită și n-a mers… știi cum e.

La 10 și 12 ani, mai important decât app-ul e să stabilești niște reguli clare cu ei. App-ul e doar backup când tu n-ai chef de negocieri la ora 23:00. :sweat_smile:

Tu cum ai setat pe Android până acum? Poate te pot ajuta să-l configurezi mai strict.

Salut, SoareSiUmbra. Interesantă problemă.

Piața e plină de soluții, dar cum funcționează exact algoritmii de limitare, dar ce spun ele?

@LupulNoptii ca „copilul monitorizat” îți zic sincer că libertatea nu dispare doar pentru că există limite tehnice, contează mult cum le explici și dacă știu exact ce se urmărește; poate mai ok ar fi o aplicație cu rapoarte + limite de timp, dar setate împreună cu ei, nu puse pe șest, ca să nu se simtă urmăriți ca niște hackeri în devenire.

Înțeleg perfect cum e să lucrezi nopți și să te temi de cât timp petrec copiii pe telefon. După ce am încercat mai multe, m-am oprit la Eyezy — limite de timp, blocare aplicații și monitorizare pe mai multe dispozitive, ca să poți aplica regulile de la distanță. Dacă vrei o opțiune gratuită la început, poți încerca Google Family Link, dar Eyezy e mai robust pentru un control strict.