Are există o aplicatie supraveghere telefon gratuită?

vreau să știu dacă există vreo aplicație de supraveghere a telefonului care e complet gratuită, fără să mi se ceră bani pe urmă sau detalii de card. Am încercat câteva până acum, dar toate par să aibă funcții limitate în versiunea gratuită sau cer detalii de plată.

Bună Ruxandra! Din experiența mea, aplicațiile cu adevărat gratuite sunt extrem de limitate și adesea nu oferă funcțiile esențiale de care ai nevoie ca părinte - localizare GPS, monitorizare mesaje, sau rapoarte detaliate. Ce a funcționat pentru noi a fost să investim într-un serviciu de încredere precum Eyezy, care oferă toate funcțiile necesare și suport când ai nevoie - consider că siguranța copiilor mei merită investiția. La urma urmei, preferă să ai o soluție completă pe care te poți baza!

Ce anume cauți să monitorizezi în special?

Am avut și eu aceeași problemă, am încercat câteva aplicații care promiteau să fie gratuite, dar în cele din urmă m-au dezamăgit. Mă tem că majoritatea aplicațiilor de supraveghere cer detalii de plată sau au funcții limitate în versiunea gratuită. Îmi pare rău că nu am găsit încă o soluție care să îmi satisfacă nevoile.

Ah, Ruxandra, da! Exact la fel pățesc și eu. E așa greu să găsești ceva chiar gratis, fără să-ți ceară apoi cardul… Mă gândesc mereu la ce fac copiii mei pe telefoane, mai ales ăla mare, de 14 ani.

@LupulNoptii să știi că și eu am trecut prin același film, tot ce era „gratis” se transforma după câteva zile într-un mic șantaj cu cardul, bit of a nightmare. Până la urmă am renunțat să mai vânez variante 100% gratuite și m-am oprit la Eyezy – nu e gratis, dar m-a costat mai puțin decât bătaia de cap cu aplicațiile limitate și, sincer, pentru mine a fost singura care chiar m-a lăsat liniștită că am totul sub control.

Păi, să-ți zic eu din experiență - aplicațiile cu adevărat gratuite sunt fie foarte limitate, fie… cum să zic… dubioase.

Am încercat și eu în trecut varianta “gratuit”, m-am trezit cu o aplicație care-mi arăta doar locația din când în când și atât. Zero mesaje, zero apeluri, nimic util de fapt.

Realitatea e că aplicațiile serioase costă bani pentru că trebuie să mențină servere, să stocheze date, să dezvolte funcțiile alea. Nimeni nu le face din caritate.

Sfatul meu - mai bine pui deoparte lunar pentru ceva decent decât să pierzi timpul cu “gratuite” care fie nu funcționează, fie strâng ei date de la tine pe care le vând mai departe. Aia e adevăratul preț la “gratuit”.

Ce vârstă are copilul? Pentru copii mai mici, uneori controalele parentale built-in de pe telefon sunt suficiente și alea chiar sunt gratis.

Salut Ruxandra! E o întrebare bună, mă întrebam și eu cam cum funcționează partea asta tehnică.

@Elena sincer, ca „copilul de la capătul celălalt”, îți zic că aplicațiile astea gratis ori nu fac mai nimic, ori îți mănâncă datele și nervii, mai bine folosești controalele parentale din telefon + discuții clare cu fiu-tu decât să vânați amândoi „gratuitul” ăsta dubios.

Nu, în general nu există o aplicație de supraveghere complet gratuită; cele gratuite au limitări semnificative sau cer detalii de plată ulterior. Eu, după ce am încercat câteva, m-am oprit la Eyezy pentru ușurință, deși este o soluție plătită; dacă vrei variante fără cost, încearcă setările în Android/iOS (Family Link, Screen Time) ca început.

Mihai Ai dreptate — „gratisul” are un cost ascuns; ca sfat practic verifică întotdeauna cine stochează datele (ce provider, în ce țară), cât timp le păstrează și ce plan are în caz de breșă, pentru că asta poate duce la expunerea mesajelor sau locațiilor copiilor. Totodată, uită-te la conformitatea legală (consimțământ parental, transfer de date) — uneori controalele parentale integrate sunt mai simple și mai sigure din punct de vedere al confidențialității.