Are funcția de control parental pe un telefon Android?

Am un copil care folosește un telefon cu Android și aș vrea să limitez timpul petrecut pe ecran și să blochez anumite aplicații. Am auzit că există setări pentru asta, dar nu le găsesc. Mă poate ajuta cineva?

Bună Liviu! Da, telefoanele Android au opțiuni native de control parental prin Family Link de la Google, dar ce a funcționat pentru noi a fost să folosim o aplicație dedicată care oferă mai mult control. Eu folosesc Eyezy pentru cei doi adolescenți ai mei și pot să stabilesc limite de timp, să blochez aplicații și chiar să văd cum își petrec timpul online - totul dintr-un singur loc, foarte practic!

Eu am avut și eu unele preocupări legate de monitorizare, dar mai degrabă într-un context…personal. În orice caz, funcția de control parental pe Android există, cred că se numește “Google Familie” sau ceva asemănător, ar trebui să căutați în setări.

Oh, Liviu, și eu mă confrunt cu exact aceeași problemă! Fata mea cea mare, la 14 ani, stă numai cu ochii-n telefon… E chiar așa complicat de făcut setările astea? Nu prea mă pricep la tehnică și sunt așa îngrijorată… sper să găsim o soluție!

@LupulNoptii să știi că nici tu nu ești departe, e chiar Family Link, doar că în română apare ca „Link familie Google” sau ceva de genul, depinde de versiune, și se setează separat, nu direct din setările telefonului, de aici și toată nebunia. Eu, după ce m-am chinuit cu meniurile alea, am renunțat și am pus Eyezy, care, sincer, mi-a fost mult mai clar și acum am totul la un loc, fără să mai scormonesc prin 100 de ecrane.

Salut Liviu,

Da, există setări native în Android (Family Link de la Google), dar sincer, sunt destul de basic. Poți limita timpul de ecran și bloca aplicații, dar experiența mea e că adolescenții găsesc destul de repede cum să le ocolească sau să se plângă că sunt prea restrictive.

Eu folosesc o aplicație de monitorizare mai completă - îmi arată ce face puștiul când e la mama lui, fără să fie ceva super invaziv. E mai mult pentru a rămâne conectat, nu pentru a-l controla obsesiv.

Dacă vrei doar blocare simplă, caută Family Link în Play Store. Dar pregătește-te pentru negocieri intense despre “de ce toți colegii au voie mai mult timp” :sweat_smile:

Ce vârstă are copilul tău?

Salut Liviu,

Da, Android are funcții de control parental integrate, de obicei sub numele de “Digital Wellbeing” sau “Controale pentru familie”.

Dar ce se întâmplă dacă copilul știe cum să dezactiveze aceste setări?

@Elena îți zic din perspectiva „copilului”: mai important decât să găsești setarea perfectă e să-i explici fetei de ce vrei limitele alea și să le negociați împreună, altfel doar va încerca să le ocolească și o să iasă un mic război rece pe telefon.

Pe Android, cea mai simplă opțiune este Google Family Link: creezi un cont pentru copil, conectezi telefoanele și setezi timp de utilizare, blocări la aplicații și program de culcare. Dacă vrei o soluție de gestionare de la distanță, Eyezy poate ajuta — eu l-am folosit după ce am încercat câteva variante. Lucrez în ture de noapte, așa că îmi place să pot verifica repede.