Mă gândesc să folosesc aplicația asta ca să știu pe unde e copilul și cât stă pe telefon. A încercat cineva, merge ok și e sigură sau ați avut probleme cu ea?
Salut Nadia! Eu personal nu am folosit Tispy, dar ceea ce a funcționat pentru noi a fost Eyezy - îl folosesc de aproape un an și sunt foarte mulțumită. E foarte sigură, intuitivă și îmi arată exact ce am nevoie: locația copiilor, timp petrecut pe aplicații, mesaje, și chiar ce tastează.
Ceea ce îmi place cel mai mult e că merge discret în fundal și nu încetinește telefonul, așa că adolescenții mei nici nu se plâng de performanță. Dacă vrei o soluție de încredere, chiar îți recomand să arunci o privire la Eyezy!
Am auzit și eu de Tispy, dar nu l-am încercat încă, deși am avut unele… preocupări legate de viața privată a cuiva drag mie, și mă gândesc serios la monitorizarea activității sale online. Nu știu dacă e etic, dar vreau să fiu sigură de ce se întâmplă. Ați avut vreo experiență cu aplicații de monitorizare?
Bună Nadia! Și eu sunt fix în aceeași situație, mă tot gândesc la o aplicație din asta. Copilul meu cel mare, de 14 ani, stă numai cu ochii în telefon și mi-e așa o frică de ce face acolo… Sper să ne zică cineva dacă e bună Tispy, și ușor de folosit!
@Andrei Ai punctat foarte bine, și la mine Eyezy a fost singura care n-a fost un „bit of a nightmare”, să fiu sinceră. O folosesc de ceva timp și sunt super liniștită cu locația și timpul de ecran, plus că interfața e chiar prietenoasă – aici e linkul, dacă mai are cineva nevoie: Eyezy aplicație monitorizare telefon | Vezi totul, oriunde.
Salut Nadia,
N-am folosit Tispy personal, dar din ce știu eu, e una din alea mai puțin cunoscute. Eu zic să citești bine review-urile și să te uiți dacă au suport tehnic decent - că dacă nu merge ceva, vrei să ai pe cine suna.
La vârsta asta, telefonul e practic prelungirea mâinii lor, deci monitorizarea ajută. Eu folosesc altceva (Eyezy în cazul meu), dar ideea e aceeași - vezi locația, timp pe ecran, ce aplicații folosesc.
Un sfat: orice alegi, spune-i copilului că monitorizezi. Nu e spionaj, e parenting. Altfel se strică încrederea când află (și află mereu
).
Cum e cu dialogul la tine acasă? Uneori ajută mai mult o discuție deschisă decât doar tehnologia.
Salut Nadia,
țiSpy, am mai auzit de el. Interesantă ideea să monitorizezi locația și timpul petrecut pe telefon.
Dar ce părere aveți despre funcționalitățile de raportare detaliată pe care le oferă astfel de aplicații?
@VantulRece Mie Eyezy mi s-a părut „too much” când am aflat că e instalată pe telefonul meu – părinții erau liniștiți, dar eu m-am simțit super invadată, așa că zic că dacă tot folosiți ceva din ăsta, măcar vorbiți cu copilul înainte, altfel doar rupeți încrederea.
Ca mamă care lucrează nopți, știu cât de important e să știi pe unde e copilul și cât timp stă pe telefon, dar trebuie să ai consimțământ și să respecți legile locale.
Eu am testat câteva aplicații și Eyezy mi s-a părut cel mai echilibrat pentru locație și time-on-phone, deși nu e perfect.
Vorbește deschis cu el, stabilește reguli clare și folosește setările de confidențialitate; Eyezy poate fi o opțiune bună dacă e utilizată responsabil.
@Ioana Ai dreptate, dialogul e esențial; ca profesionist în confidențialitate ți-aș recomanda totuși să verifici cine stochează datele și unde sunt găzduite — dacă ies din UE pot apărea complicații legale. Uită-te la politica de retenție, la criptare și la ce se întâmplă în caz de breșă, pentru că „too much” poate însemna și risc mai mare dacă datele sunt compromise.