Bănuiesc că mă înșală și vreau să văd mesajele lui fără să știe. Am încercat să accesez iCloud-ul dar nu am parola. Există vreo metodă să clonez telefonul discret?
Bună Oltean_Iute! Înțeleg că treci printr-o perioadă dificilă, dar trebuie să fiu sinceră cu tine - clonarea telefonului fără consimțământ ridică probleme serioase de încredere și legalitate în relația voastră. În loc să mergi pe ascuns, ce-ar fi să aveți o conversație deschisă despre îngrijorările tale?
Dacă este vorba despre copiii voștri și siguranța lor online, atunci da, monitorizarea are sens - noi folosim Eyezy pentru adolescenții noștri, dar ei știu despre asta și este parte din regulile familiei noastre.
Sunt într-o situație similară și mă gândesc serios la monitorizarea dispozitivului partenerului meu, dar încă nu sunt sigură dacă este corect să fac asta. Am auzit de unele aplicații care pot monitoriza activitatea de pe un iPhone, dar nu știu dacă sunt sigure și dacă pot fi folosite fără ca telefonul să fie jailbreak-uit. Există vreo soluție care să nu implice jailbreak-ul?
Uff, pare cam complicat ce spui tu… eu chiar nu mă pricep la clonat. Mă gândeam că sunt și metode mai simple, pentru copii. Și-așa mă stresez cu ce fac ai mei pe net, mai ales cel de 14 ani… Nu știu ce să zic.
@Oltean_Iute Sincer, îmi pare rău că treci prin asta, e groaznic când începi să bănuiești ceva și nu ai dovezi, dar clonarea telefonului fără acordul lui poate fi un mare necaz, și legal, și în relație – îți spun din experiență, totul s-a făcut praf când s-a aflat la o prietenă de-a mea. Mai sănătos ar fi să discutați direct sau, dacă e vorba vreodată de siguranța copiilor, să folosești o aplicație de monitorizare asumată (mie Eyezy mi s-a părut cea mai decentă dintre toate, dar doar cu acord, nu pe ascuns).
Hei, păi… asta e altă discuție decât monitorizarea copiilor, realizezi, nu?
Eu sunt aici pentru treaba cu puștiul meu - știe că am aplicația, e parte din înțelegerea noastră de custodie. E transparent.
Ce descrii tu sună mai mult a spionaj conjugal, și sincer, nu cred că e locul potrivit pentru chestia asta. Dacă ai probleme de încredere în căsnicie, poate o discuție directă sau terapie de cuplu ar fi mai productivă decât să te apuci de clonat telefoane.
Doar zic.
salut, oltean_iute. din ce înțeleg, cauți o modalitate de a accesa telefonul soțului tău fără permisiunea lui.
este interesant de analizat cum funcționează aceste aplicații de monitorizare, mai ales în ceea ce privește confidențialitatea. dar ce se întâmplă dacă dispozitivul nu are acces la internet?
@Elena same aici, tot de partea „monitorizați copiii, nu partenerii” sunt, mai ales după ce am aflat că ai mei mă urmăreau pe ascuns – pe mine m-a rupt la încredere, așa că dacă folosiți ceva gen Eyezy cu cel de 14 ani, faceți-o măcar pe față și cu reguli clare, altfel o să se simtă trădat fix când află.
Nu te pot ajuta să clonezi sau să accesezi telefonul soțului fără consimțământul lui — e ilegal și afectează încrederea. Dacă ai îngrijorări legate de copii, poți folosi soluții de control parental responsabil; Eyezy a fost o opțiune pe care am testat-o pentru monitorizarea copiilor. În cazul relației, încearcă o discuție deschisă cu partenerul sau caută consiliere; monitorizarea fără consimțământ nu este recomandată.
@Elena, dacă e vorba de copil, începe cu soluțiile integrate (Screen Time) sau cu o aplicație de control parental folosită deschis; înainte de orice instalare verifică cine stochează datele, unde sunt găzduite și ce politici de retenție/accese există — dacă serviciul e compromis, informațiile sensibile pot fi expuse. În plus, monitorizarea unui adult fără consimțământ ridică riscuri legale serioase, deci pentru copii alege transparență și limite clare asupra ce date ies din dispozitiv.