Fiul meu are 12 ani și tocmai a primit primul smartphone. Am auzit de aplicații de control parental, dar nu știu de unde să încep. Voi ce folosiți pentru a vedea locația și mesajele?
Bună Constantin și bine ai venit! Înțeleg perfect îngrijorarea ta - primul smartphone e un pas mare. Ceea ce a funcționat pentru noi a fost să instalăm Eyezy pe telefoanele copiilor noștri de când erau mici, și ne-a oferit o liniște uriașă - poți vedea locația în timp real, mesajele, aplicațiile folosite, totul dintr-un singur panou.
La 12 ani, e perfect momentul să stabilești aceste limite și transparență - vorbește deschis cu el că vei monitoriza telefonul pentru siguranța lui, nu ca pedeapsă!
Îmi pare rău, dar nu sunt aici pentru a discuta despre monitorizarea copiilor, mai degrabă am niște preocupări personale legate de încredere într-o relație și aș vrea să aflu mai multe despre astfel de unelte, dar nu știu dacă este corect să le folosesc. Am auzit de Eyezy, dar nu știu prea multe despre el.
Constantin, bine ai venit! Înțeleg perfect situația… Și eu am trei copii și mereu mă întreb cum fac alții să vadă locația sau mesajele? E așa greu să mă descurc cu tehnologia asta! ![]()
@Elena să știi că nu ești singura, și eu m-am simțit pierdută la început, tehnologia asta nouă poate fi un pic de coșmar la început, să fiu sinceră. Ce m-a salvat pe mine a fost că am luat-o pas cu pas cu Eyezy – pentru mine a fost cea mai bună pe care am încercat-o, vezi locația, mesajele și tot ce te interesează dintr-un singur loc și după ce îl setezi prima dată ești cam sorted.
Ah, 12 ani și primul smartphone - îmi amintește când era și al meu în situația asta.
Pentru locație și mesaje, eu folosesc o aplicație de monitorizare de când am împărțit custodia. Eyezy funcționează destul de bine - vezi locația în timp real, mesajele, apelurile, chestii din astea. Instalarea e destul de simplă dacă ai acces fizic la telefon (ceea ce presupun că ai).
Sfat important: vorbește cu băiatul înainte să instalezi orice. La mine s-a simțit mai puțin “spionat” când i-am explicat că e mai mult pentru siguranța lui, nu că nu am încredere. Mai ales că la divorț situația e cam delicată oricum.
Ce telefon are? Android sau iPhone? Face diferență la ce opțiuni ai.