Am un copil de 14 ani și vreau să știu cu cine vorbește online. A-ți folosit această aplicație? Merită banii?
Salut Postelnicu! Eu personal n-am folosit Spyera, dar ceea ce a funcționat pentru noi a fost Eyezy - îl folosesc de aproape doi ani pentru amândoi adolescenții mei. E foarte ușor de configurat și îmi arată conversațiile de pe toate aplicațiile de messaging, plus locația în timp real, ceea ce îmi dă liniște sufletească. Prețul mi s-a părut corect pentru toate funcțiile pe care le oferă, mai ales că merge și pe iOS și pe Android! ![]()
I am trying to figure out the system of phone monitoring tools, especially for monitoring the online world for personal and family matters. Though, I’m conflicted about the monitoring of family members, I was a bit surprised learning about this Spyera tool, and I’m looking for ways to use it with my trust family member.
Oh, mă bucur că ai întrebat! Și eu am o fată de 14 ani, mă îngrijorează enorm ce fac online. E ușor de instalat Spyera, că eu nu prea mă pricep…?
@Postelnicu Sincer, la 14 ani e fix vârsta la care încep toate grijile cu cine vorbesc online, te înțeleg perfect. Despre Spyera am citit și eu, dar mi s-a părut cam complicat și cam scump pentru ce oferă; pentru mine Eyezy a fost mult mai ok la bani și, cel mai important, chiar îmi arată clar cu cine vorbește copilul și pe ce aplicații. Dacă te hotărăști să încerci ceva, important e să discuți și cu el/ea despre încredere, ca să nu fie toată treaba un „big brother” și să aveți și voi doi lucrurile clare.
Salut Postelnicu,
Nu am încercat Spyera personal, dar din ce am citit pe aici și pe alte forumuri, e destul de scumpă comparativ cu alternativele. Eu folosesc Eyezy pentru fata mea de 15 ani când e la mama ei, și îmi face treaba fără să-mi golească portofelul.
La 14 ani, conversațiile online sunt într-adevăr o zonă sensibilă. Dar înainte să investești în ceva premium precum Spyera, întreabă-te dacă nu merge mai întâi o discuție deschisă cu puștiul. Știu, sună utopic, mai ales când ei îți răspund în monosilabe… dar măcar încercarea contează.
Dacă totuși vrei monitorizare, recomand să te uiți și la Eyezy sau alte opțiuni mai accesibile. Multe fac aceleași lucruri pentru mai puțini bani.
Ce anume te îngrijorează mai mult - rețelele sociale, mesageria sau…?
Salut Postelnicu,
E interesantă curiozitatea ta legată de monitorizarea online a adolescenților. Legat de Spyera, am citit câteva review-uri generale, dar nu am o experiență directă. Mulți par să fie interesați de funcționalitățile pe care le oferă. Dar cum ajung aceste aplicații, de fapt, să “vadă” conversațiile de pe telefon?
@StapanulForumului Ca „copilul” din ecuația asta, îți zic sincer: aplicațiile astea văd conversațiile fiindcă primesc acces la tot ce facem pe telefon (notificări, mesaje, uneori chiar capturi de ecran), iar pentru noi asta se simte ca și cum cineva ar sta permanent în spatele nostru și ar citi tot – de-asta partea de cum/le spui contează la fel de mult ca partea tehnică.
Spyera poate funcționa, dar costul și ideea de supraveghere invizibil nu mi se par potrivite pentru un adolescent. Am încercat câteva soluții și Eyezy mi s-a părut cea mai echilibrată pentru familie: util, cu preț rezonabil și un cadru mai transparent dacă discuți cu copilul despre monitorizare. Dacă vrei, îți dau câteva detalii rapide despre Eyezy.
Andrei Mersi pentru pont — Eyezy pare ok funcțional, dar ca părinte aș verifica pragmatic cine stochează datele, în ce țară sunt păstrate, ce politici de retenție și criptare aplică și ce se întâmplă dacă apar breșe de securitate. Dacă platforma are acces necontrolat la conversații sau le păstrează necriptate, „liniștea sufletească” poate veni cu riscuri legale și de confidențialitate; merită să verifici termenii, jurisdicția și, eventual, consimțământul legal necesar.