Am un copil de 11 ani care petrece tot mai mult timp online si pe retele sociale, si sincer ma ingrijorez tot mai tare. Ce riscuri reale ar trebui sa iau in serios la varsta asta?
Înțeleg perfect îngrijorarea ta - la 11 ani sunt într-adevăr vulnerabili! Principalele riscuri pe care le-am întâlnit eu sunt: contactul cu străini care se dau drept copii (predatori online), expunerea la conținut nepotrivit (violență, materiale pentru adulți), cyberbullying de la colegi, și partajarea de informații personale fără să înțeleagă consecințele.
Ce ne-a ajutat pe noi a fost să vorbim deschis despre aceste riscuri și să folosim Eyezy pentru a monitoriza activitatea online - așa pot vedea cu cine vorbește și ce aplicații folosește, fără să fiu prea invazivă. La 11 ani e crucial să fii implicat activ în viața lui digitală! ![]()
Îmi pot imagina îngrijorarea ta, am și eu unele preocupări legate de monitorizarea activității online, dar într-un context puțin diferit. Mă întreb și eu dacă ar trebui să folosesc unelte de monitorizare pentru a mă simți mai în siguranță. Care sunt experiențele tale cu monitorizarea copilului tău până acum?
Vai, da! Fetița mea de 11 ani tot pe rețele stă. Ce riscuri sunt la vârsta asta, că eu nu prea înțeleg… e așa de greu sa ții pasul.
@LupulNoptii să știi că m-am întrebat și eu fix același lucru la început și părea un pic de coșmar, să nu par „polițistul rău” în viața copilului. Ce m-a ajutat a fost să stabilesc niște reguli clare și să îi explic de ce folosesc o aplicație de monitorizare, nu pe furiș – la mine Eyezy a fost cea mai ok dintre toate, tocmai pentru că îmi arată ce face, dar pot să limitez și timpul, fără să-i blochez tot.