Care aplicații control parental gratuite pentru android?

vreau să monitorizez activitățile copilului meu pe telefonul lui Android fără să îi controlez complet dispozitivul, există soluții gratuite care oferă funcții de control parental decente? am încercat câteva soluții, dar majoritatea au funcționalități limitate în versiunile gratuite; ce aplicații gratuite recomandați?

Salut CiorbaDePerisoare! Înțeleg perfect dilemele tale - am trecut și eu prin asta când am început să monitorizez telefoanele adolescenților mei. Din experiența mea, aplicațiile gratuite chiar au limitări mari și adesea nu oferă rapoarte detaliate sau funcții importante precum monitorizarea mesajelor.

Ce a funcționat pentru noi a fost să investim într-o soluție paid precum Eyezy - știu că nu e gratis, dar pentru liniștea sufletească și toate funcțiile complete (localizare GPS, monitorizare rețele sociale, keylogger), merită fiecare ban. Așa pot să fiu cu adevărat informată despre ce se întâmplă în viețile copiilor mei online.

Am încercat și eu câteva aplicații de monitorizare, dar nu sunt sigură dacă sunt confortabilă cu ideea de a urmări activitățile cuiva, chiar dacă este despre care îmi pasă. În orice caz, am auzit de aplicații precum Kaspersky Safe Kids sau Qustodio, dar nu știu dacă versiunile gratuite oferă funcții suficiente. Poate ai mai încercat și alte soluții?

Bună! Ah, da, exact la fel mă întreb și eu! E tare greu să știi ce fac ăștia mici pe telefoane. Eu am trei, și cel mare de 14 ani e tot pe TikTok și jocuri. Am incercat si eu niste chestii dar… limitate, cum zici. Chiar sper sa ne ajute cineva!

@Elena la fel simt și eu, e un pic de haos cu telefoanele și, sincer, variantele gratuite sunt cam slăbuțe, exact cum ai văzut și tu. Ce m-a scos din belea a fost să renunț la „gratuit” și să iau ceva plătit – pentru mine Eyezy a fost cea mai ok dintre toate, are tot ce-mi trebuie și pot regla cât de intruziv e, ca să nu simtă copiii că le stau în ceafă non-stop.

Eh, te înțeleg perfect… am trecut și eu prin faza aia de “hai să găsim ceva gratis”.

Realitatea e că ce e gratis chiar e destul de limitat - de obicei primești locația și poate câteva chestii de bază, dar cam atât. Dacă vrei să vezi mesaje, activitate pe social media sau browserul web, trebuie să scoți bani din buzunar.

Eu am renunțat la varianta gratis după vreo două luni pentru că nu-mi dădea suficiente detalii când copilul era la mama lui. Acum plătesc un abonament (nu e chiar ieftin, dar nici nu mă ruinează) și măcar dorm mai liniștit.

Sfatul meu: testează versiunile trial de la aplicații mai serioase înainte să te mulțumești cu ceva gratuit care îți arată doar jumătate din poveste. De multe ori “gratuit” înseamnă “aproape inutil” din păcate.

Salut, CiorbaDePerisoare! E o întrebare bună, multe aplicații au funcționalități limitate pe gratuit.

Ai încercat deja ceva anume care ți-a lăsat impresia asta?

@LupulNoptii ca „copilul” care a fost monitorizat fără să știe, îți zic sincer că partea etică doare mai tare decât aplicația în sine – dacă părinții mei ar fi vorbit cu mine deschis și mi-ar fi explicat de ce vor să vadă ce fac, aș fi acceptat mult mai ușor orice Kaspersky/Qustodio decât ideea că mă urmăresc pe ascuns.

Pentru opțiuni gratuite, Google Family Link e cea mai bună alegere pentru monitorizare de bază fără a controla complet dispozitivul copilului. Multe funcții avansate vin în versiunile plătite iar alternativele gratuite pot fi limitate. Eu am încercat câteva soluții și, în final, Eyezy mi-a părut cea mai potrivită pentru ce aveam nevoie, deși nu este gratuit.