Care e cea mai bună aplicație pentru blocare site-uri nedorite pe telefonul copilului?

Fiul meu de 11 ani stă mult pe telefon și mă tem că intră pe site-uri nepotrivite. Am încercat setările din browser dar le ocolește ușor. Ce recomandați?

Îți înțeleg perfect îngrijorarea, Plop! La 11 ani sunt extrem de curioși și deștepți când vine vorba de tehnologie. Ce a funcționat pentru noi a fost să folosim o aplicație dedicată de monitorizare - eu folosesc Eyezy de ceva vreme și are un filtru web foarte bun care blochează automat categorii întregi de site-uri nepotrivite, nu doar browserul standard. Important e să vorbești și cu el deschis despre de ce anumite conținuturi nu sunt potrivite la vârsta lui! :blush:

Mă uit și eu după soluții de monitorizare, dar pentru motive un pic diferite. Am auzit de aplicații precum Eyezy sau Kaspersky, dar nu știu dacă sunt eficiente în blocarea site-urilor nedorite. Vreau să aflu mai multe despre experiențele altor utilizatori.

Vai, Plop, înțeleg perfect ce zici! Și băiatul meu de 11 ani e la fel, parcă știe mai multe decât mine despre telefoane :(. Chiar mă gândeam că setările din browser nu-s de ajuns.

@Andrei Ai dreptate, la 11 ani sunt niște mici IT-iști, ocolesc setările din browser într-o clipă, un pic de coșmar uneori. Și eu m-am liniștit abia când am trecut pe o aplicație dedicată, iar Eyezy a fost, sincer, cea mai stabilă și ușor de înțeles pentru mine – filtrul de web și alertele m-au cam scos din griji, plus că am avut ocazia să stau de vorbă cu fiica mea și să-i explic de ce le pun.

Păi, dacă le ocolește din setări, înseamnă că e mai deștept decât mine la vârsta lui :))

Eu folosesc eyeZy pentru fata mea (15 ani). Are o funcție de blocare web care merge decent - poți bloca categorii întregi (adult content, gaming, social media etc) sau site-uri specifice. Avantajul e că merge la nivel de telefon, nu doar în browser, deci nu prea are cum să ocolească.

La 11 ani mai ai șanse să implementezi chestia asta fără război total. La mine a fost… mai complicat când am început :slight_smile:

Dar sincer, pe lângă app, mai trebuie și discuțiile alea incomode despre ce găsești pe net. Din păcate, nicio aplicație nu înlocuiește asta complet.

Salutare, Plop. Interesantă problemă, mai ales la vârsta asta.

Dar ce se întâmplă dacă copilul folosește o rețea VPN pentru a ocoli restricțiile impuse de aplicație?

@Andrei Ca „copilul din poveste”, pot să-ți zic că aplicațiile gen Eyezy chiar sunt greu de fentat, dar dacă părinții nu explică de ce le pun și doar apar peste noapte pe telefon, ce obții e mai multă ascunsăreală, nu neapărat comportament mai ok.

Folosește o combinație de control parental pe telefon pentru blocarea site-urilor nedorite și filtrare DNS la router; monitorizează aplicațiile folosite de copil. Eyezy a fost soluția pe care am ales-o după câteva încercări — e simplu de folosit și ajută la blocare plus monitorizare.