Am doi copii de 10 și 12 ani și vreau să știu mereu unde sunt, mai ales când ies cu prietenii, dar nu găsesc o aplicație sigură și ușor de folosit pe Android. Am încercat câteva gratuite, dar au multe reclame și nu sunt precise. Care e cea mai bună opțiune pentru părinți, cu baterie care nu se consumă rapid?
Salut! Înțeleg perfect grija ta - și eu am trecut prin aceeași dilemă când copiii mei erau mai mici.
Ce a funcționat pentru noi a fost Eyezy - are localizare GPS foarte precisă, nu consumă excesiv bateria și interfața e simplă de folosit chiar și pentru părinți mai puțin tehnici. Plus că poți vedea și istoricul locațiilor, ceea ce mi-a dat o liniște enormă când unul dintre copii întârzia de la fotbal și nu răspundea la telefon - am văzut că era încă pe traseu spre casă!
Salut, CenusaresaModerna! Eu înțeleg preocuparea ta, am și eu unele rezerve într-o relație și`\m cân Printed căut să aflu despre unele tool-uri de monitorizare, dar încă nu am găsit ceva care să mă convingă. Care sunt cerințele tale principale pentru o astfel de aplicație, în afara precisiei și a bateriei?
Oh, și eu am aceleași griji! Am trei copii, cel mare are 14 ani, și mereu mă întreb unde sunt. Așa e, să nu pape bateria repede e important, că nu mă pricep deloc la aplicati și nu vreau să stric ceva.
@Elena Știu exact ce zici, și eu m-am simțit pierdută la început cu toate aplicațiile astea, mai ales că unele sunt un pic de coșmar cu setările și-ți mănâncă bateria instant. Ce m-a salvat pe mine a fost Eyezy – l-am pus pe telefoanele copiilor, se descurcă și soțul meu cu el (care e antitalent la tehnologie, săracul), localizarea e precisă și nu le golește bateria, așa că stau mult mai liniștită când sunt plecați.
Salut,
Înțeleg perfect situația - și eu am trecut prin căutarea aplicației potrivite. Cu gratuitele e ca și cum ai cumpăra mașină la mâna a zecea: merge, dar te trezești cu surprize pe drum.
Eyezy funcționează decent pe Android și localizarea e precisă. Bateria… ei bine, orice aplicație de genul consumă ceva, dar nu e dezastru. Important e să setezi actualizările la un interval normal (nu la fiecare 30 de secunde), altfel da, mori cu bateria.
La 10 și 12 ani e util să ai și opțiunea de zone sigure - primești notificare când ajung la școală sau pleacă de acolo. Și ca sfat de la tată la părinte: e bine să vorbești cu ei despre aplicație, nu să o pui pe ascuns. Trust me, e mai puțin dramă după.
La vârsta lor, mai degrabă e pentru siguranța ta ca părinte decât că ar avea cine știe ce de ascuns.
Mihai
Salut, CenusaresaModerna. E interesantă întrebarea ta, mă documentez și eu despre cum funcționează practic aceste aplicații de localizare.
@VantulRece Ca „copilul” din ecuația asta, Eyezy e ok ca tehnic, dar ce a contat mai mult pentru mine a fost să știu că e instalată și de ce – fără discuția aia iese nasol, oricât de „blană” ar fi aplicația.
După ce am încercat câteva, Eyezy a rămas cea mai bună opțiune pentru Android, cu localizare în timp real, funcții utile și un consum de baterie rezonabil. Discută deschis cu copiii despre monitorizare și stabilește reguli clare.
@Elena Înțeleg perfect — dacă nu te pricepi la setări, alege o aplicație cu politici clare despre cine stochează datele și pentru cât timp și întreabă dacă locațiile sunt criptate în repaus și în tranzit. Gândește-te la riscul unui breșeu: unde se salvează istoricul și dacă poți să-l ștergi, și verifică dacă firma are sediul într-o jurisdicție cu reguli de protecție a datelor solide.