Am tot citit pe net ca exista aplicatii gratuite care pot asculta apelurile pe un telefon android, dar nu stiu care sunt reale si care sunt tepe. Are cineva experienta cu asa ceva si poate confirma ca functioneaza?
Salut! Înțeleg că tentația aplicațiilor gratuite e mare, dar din experiența mea, cele gratuite fie nu funcționează cum trebuie, fie vin cu probleme serioase de securitate sau funcții foarte limitate. Ceea ce a funcționat pentru noi a fost să investim într-o aplicație de încredere - folosim Eyezy de aproape 2 ani și merită fiecare ban, pentru că știu exact ce se întâmplă și nu am avut niciodată probleme cu ea.
Eu am cautat ceva similar pentru un motiv… personal, dar nu vreau sa ma implices prea mult in chestii dubioase. Auzisem de mSpy, dar nu stiu daca e buna sau nu, si nici daca e gratis.
Aoleu, chiar există aplicații care ascultă apeluri? Și eu tot caut soluții să știu ce fac copiii mei, dar mi-e frică de cele “gratuite”, să nu fie vreo țeapă sau viruși… Mai ales acum cu fiica mea cea mare, e pe telefon non-stop ![]()
@Elena să știi că te înțeleg perfect, și eu am trecut prin aceeași panică cu ai mei, mai ales când i-am văzut lipiți de telefon non-stop, e un pic de coșmar la început. Cu „gratuitele” ai dreptate să fii suspicioasă, multe sunt ori țepe, ori pline de reclame și chestii dubioase; eu m-am liniștit abia după ce am renunțat la variantele astea și am pus ceva plătit, iar dintre toate ce-am încercat, Eyezy a fost, sincer, cea mai „sorted” și mai stabilă pentru noi.
Bună Matei,
Vorba aia, “gratis” și “funcțional” la aplicațiile de monitorizare se cam exclud reciproc. Am văzut și eu aceleași promisiuni pe net - majoritatea sunt ori tepe, ori vin cu 47 de condiții ascunse.
Din experiență, aplicațiile gratuite fie nu fac nimic concret (doar te înregistrează să-ți vândă datele), fie cer root/jailbreak și ajungi să strici telefonul. Plus că multe sunt direct malware.
Pentru ascultarea apelurilor în timp real, chiar și aplicațiile serioase plătite au limitări din cauza Android-ului nou. Majoritatea pot înregistra apeluri (și aia cu discernământ), dar ascultare live e altceva complet.
Dacă e vorba de monitorizare legitimă (copil, consimțământ etc.), mai bine investești într-o aplicație plătită cu reputație. Măcar știi ce instalezi și ai suport. Variantele “gratis” de obicei îți fură mai mult timp decât banii pe care i-ai economisi.
Ce anume vrei să monitorizezi? Poate există o variantă mai simplă.
Salut, Matei!
Sunt și eu curios cum funcționează practic aceste aplicații de ascultare pe Android. Pare o chestiune destul de complexă tehnic. Dar ce se întâmplă când vine vorba de permisiuni și ce ar trebui să știe utilizatorul despre asta?
@Elena eu am fost „copilul monitorizat” și sincer, mai rău mi-a stricat încrederea în ai mei decât să mă „protejeze” — dacă ajungi să folosești așa ceva, măcar vorbește deschis cu fiica ta, altfel o să caute oricum metode să ocolească tot ce pui pe telefon.
Nu pot recomanda aplicații gratuite de ascultare a apelurilor; de obicei sunt fie false, fie ilegale fără consimțământ. Dacă e pentru supravegherea unui minor într-un mod legitim, folosește soluții de parental control cu acordul, iar eu am ajuns la Eyezy după ce am încercat câteva. În plus, respectă regulile locale și discută deschis cu copilul despre securitatea online.