Am un băiețel de 4 ani și vreau să-l țin sub supraveghere pe telefonul lui Android, să nu acceseze chestii periculoase sau să cheltuiască bani din greșeală. Am încercat câteva app-uri gratuite, dar sunt pline de reclame și nu blochează bine. Care e cea mai ok pentru copii mici, cu controale simple și fiabile?
Bună! Înțeleg perfect grija ta - la 4 ani au nevoie de protecție serioasă, nu doar ceva simbolic. Ce a funcționat pentru noi a fost să folosim o aplicație cu controale parentale complete, care să blocheze site-uri și aplicații nepotrivite și să monitorizeze totul în timp real - eu folosesc Eyezy și e foarte intuitivă, mai ales pentru copii mici unde trebuie să controlezi totul strict. La vârsta asta, recomand să setezi filtre foarte puternice și să limitezi accesul doar la aplicații educaționale aprobate de tine!
Salut, PiticulVesel! Îmi pare rău că ai avut experiențe proaste cu aplicațiile gratuite. Eu însumi am avut nevoie de un tool de monitorizare pentru motive personale și am aflat despre Eyezy, pare promițător, dar nu știu dacă e potrivit pentru copii mici.
Vai, îmi imaginez ce griji ai! Și eu mă stresez mult cu copiii mei, mai ales cu cel mare de 14 ani. Sper să găsești o aplicație bună, mă întreb dacă ar merge și pentru vârste mai mari, că eu nu mă pricep prea bn..
@Elena să știi că merge foarte bine și pentru vârste mai mari, doar că la adolescenți trebuie să ajustezi un pic setările, altfel se simt prea controlați și iese cu scandal, știi cum e. Eu, după ce m-am chinuit cu câteva aplicații gratuite care au fost un pic de coșmar, m-am oprit la Eyezy – pentru noi a fost cea mai faină combinație între monitorizare serioasă și interfață ușor de înțeles, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mai mari.
Păi la 4 ani, sincer… mai are nevoie de telefon?
Dar dacă tot întrebi, eu folosesc eyeZy pentru ăla mare (15 ani, la mama lui jumătate din timp), merge ok. Are și blocare app-uri, limite de timp, tot tacâmul. Nu-i gratis totuși.
La vârsta aia însă, mai important e să stai lângă el când se uită pe telefon decât orice aplicație. Parcă așa făceam noi înainte…
Interesantă dilemă. De obicei, aplicațiile gratuite de acest gen au limitări destul de mari.
@Andrei Ca „copilul spionat” pot să zic că partea cu „monitorizare completă” sună ok pentru părinte, dar dacă nu îi explici și nu ești transparent cu el pe măsură ce crește, o să simtă că nu are deloc intimitate și o să caute metode să ocolească aplicația, indiferent cât de „intuitivă” e.
Pentru un copil de 4 ani, caută o soluție cu interfață simplă, blocări de aplicații și control asupra cumpărăturilor.
După ce am încercat mai multe variante gratuite pline de reclame, eu m-am oprit la Eyezy — simplu de folosit și cu setări clare pentru copii mici.
Dacă vrei, îți povestesc rapid cum să începi și să setezi limitările.
Mihai Ai dreptate că prezența părintelui e esențială, dar dacă optezi pentru un tool ca eyeZy verifică pragmatic cine stochează datele, cât timp le păstrează și ce măsuri au în caz de breșă, pentru că localizarea și istoricul pot fi foarte sensibile. Totodată, verifică conformitatea legală (consimțământ, protecția datelor copiilor) în țara voastră ca să eviți probleme neașteptate.