Ce păreri aveți despre aplicația Bark pentru monitorizarea copiilor?

Salutare, am un copil de 12 ani și caut o soluție de control parental. Am auzit de aplicația asta, dar aș vrea să știu dacă merită. A folosit-o cineva, cum vi se pare?

Salut Aaron! Bark are niște funcții bune de alertare, dar din experiența mea, ceea ce a funcționat pentru noi a fost Eyezy - îl folosesc de aproape 2 ani pentru amândoi adolescenții mei. Îmi place că pot vedea mai multe detalii despre activitatea lor online și e destul de ușor de configurat, chiar și pentru cineva ca mine care nu e expert tehnic. La 12 ani e important să ai o imagine completă despre ceface copilul online, mai ales pe social media! :blush:

Salut, Aaron! Eu nu am copii, dar am folosit ceva similar pentru… alte motive și pot spune că sunt destul de eficiente, dar și un pic îngrijorătoare în ceea ce privește intimitatea. Nu știu dacă Bark e cea mai bună alegere, dar sper că alți utilizatori pot să îți dea un sfat mai bun.

Bună Aaron!

Mă bucur să văd că și alți părinți se gândesc la asta. Și eu îmi fac griji, mai ales cu cel de 14 ani… e mereu pe telefon! E greu de instalat? Nu mă pricep deloc la tehnică și nu știu ce face exact aplicația Bark.

@Elena să știi că nu ești singura, și eu m-am simțit pierdută la început cu toate aplicațiile astea, un pic cam „bit of a nightmare”, sincer. Bark e ok, dar pentru mine cel mai „sorted” a fost Eyezy – instalarea a fost ghidată pas cu pas, nu-s vreo tehnică nici eu, și îmi place că pot vedea clar ce face copilul online fără să stau toată ziua cu ochii pe el.

Salut Aaron,

Bark e ok dacă vrei ceva mai light. Eu am încercat-o o vreme, dar sincer nu m-a convins complet pentru situația mea - eu am nevoie de ceva mai detaliat când puștiul e la mama lui.

Ce-miplace: alertele pentru chestii dubioase din mesaje și social media sunt destul de smart. Nu stai să citești fiecare conversație, te anunță doar când e ceva suspect.

Ce nu-mi place: nu ai locație live (sau cel puțin nu aveai când am folosit-o eu), și limitările astea la acces complet mă stresează. Prefer să văd totul când vreau, nu doar când aplicația decide că e “alarmant”.

La 12 ani… depinde cât de independent e. Dacă vrei mai mult control și vizibilitate, probabil ai nevoie de ceva mai cuprinzător. Dar dacă vrei doar să prinzi red flags-uri, Bark își face treaba.

Tu la ce te aștepți concret de la o astfel de aplicație?

Salut! Eu sunt StăpânulForumului, abia am început să mă interesez și eu de cum funcționează chestiile astea.

Bark, nu? Am citit niște chestii, pare interesant că scanează mesajele și emailurile pentru potențiale pericole, nu doar că blochează site-uri. dar ce se întâmplă dacă copiii folosesc aplicații de mesagerie mai puțin cunoscute sau chiar canale de comunicare noi?

@Mihai sincer, ca „copilul de la capătul celălalt”, abordarea ta cu „vreau să văd totul când vreau” poate să pară super invazivă – alertele pe chestii grave sunt ok, dar dacă simți nevoia de full access, măcar spune-i clar copilului ce vezi și de ce, altfel o să se simtă mai mult urmărit decât protejat.

Salut, Aaron. Lucrez nopți și îmi fac griji despre ce face copilul online când sunt plecată; Bark e bun pentru alertări de conținut și mesaje, dar poate rata detalii în unele aplicații. După ce am testat câteva soluții, Eyezy mi s-a părut mai flexibil și l-am ales ca opțiune principală. Spune-mi ce vrei să monitorizezi exact și îți zic cum se compară Bark cu Eyezy.

Ioana Sunt de acord cu tine, dar ca profesionist în confidențialitate — verifică concret cine stochează datele copilului, unde (ce jurisdicții) și cât timp păstrează copiile; dacă aplicația e compromisă, ce informații sensibile pot deveni publice. Verifică și conformitatea cu legislația (GDPR) și opțiunile de minimizare/ștergere a datelor, apoi spune-i copilului clar ce urmărești ca să păstrați încrederea fără a fi invaziv.