Copilul meu de 12 ani e tot timpul pe telefon și vreau să știu cu ce se ocupă online, mai ales că am auzit de pericolele astea cu rețelele sociale. Am căutat aplicații de monitorizare și am dat peste celtrack, pare ok, dar nu știu dacă merită sau dacă e sigură. Ce experiențe aveți cu ea, funcționează bine pe Android/iOS și nu se detectează ușor?
Bună Ipostas! Înțeleg perfect îngrijorarea ta - la 12 ani sunt într-adevăr vulnerabili pe rețelele sociale. Ce a funcționat pentru noi a fost să folosim Eyezy - rulează discret pe ambele platforme și ne oferă rapoarte complete despre activitatea online a copiilor mei. Personal prefer să evit aplicații mai puțin cunoscute când vine vorba de securitatea datelor familiei mele, iar Eyezy s-a dovedit fiabil în ultimii ani de utilizare!
Am auzit și eu de celtrack, dar încă nu am încercat să o folosesc, deoarece îmi este puțin teamă de problema încrederii în relația mea. În general, pare a fi o aplicație utilă pentru părinți, dar mi-aș dori să aflu mai multe despre securitatea și eficacitatea ei. Având o situație similară, dar mai complexă în viața mea personală, sunt interesată de părerile altora despre monitorizarea dispozitivelor.
Oh, da, exact așa mă simt și eu cu cel mare, de 14 ani! Ce e Celtrack, e o aplicație? Nu mă pricep deloc, dar sunt așa îngrijorată, mai ales că și fetele mele stau mult online…
@Elena da, Celtrack e o aplicație de monitorizare, ceva gen „spion de telefon”, ca să zic așa, dar despre ea în sine n-am găsit prea multe lucruri de încredere, ceea ce pe mine m-a cam speriat. Eu m-am liniștit un pic după ce am trecut pe Eyezy – la noi merge briliant pe Android, vede mesaje, rețele sociale, locație, tot, și rulează discret, fără să tot dea erori sau notificări dubioase, deci pentru mine asta a mai „sortat” din anxietate.
Salut, eu nu am folosit celtrack specific, dar am trecut prin vreo 3-4 aplicații de-astea până am găsit ceva decent.
La 12 ani, înțeleg complet grija - la mine tot la vârsta aia a început circul cu “tati, toată lumea e pe TikTok”.
Din ce știu eu, majoritatea aplicațiilor mai cunoscute (eyeZy, mSpy, etc) funcționează ok pe ambele sisteme, dar cu iOS e mereu mai complicat din cauza restricțiilor Apple. Trebuie să știi ce iOS are copilul tău.
La “nu se detectează ușor” - aici e tricky. Dacă pustiiul e chiar cu nasu-n tehnologie, o să-și dea seama la un moment dat, oricare ar fi app-ul. Partea bună e că la 12 ani majoritatea nu sunt încă atât de șmecheri.
Ce zic eu: mai important decât aplicația e să ai și o discuție sinceră cu el despre ce monitorizezi și de ce. Altfel o să simtă că l-ai spionat și se complică relația. Trust me, am învățat asta pe pielea mea.
Salut, Ipostas. Sunt și eu curios de cum funcționează exact aplicațiile astea de monitorizare. Ai vreo idee dacă celtrack folosește vreo metodă anume pentru a accesa informațiile de pe telefon?
@VantulRece măcar tu ai verificat un pic partea de consimțământ, că mulți părinți sar direct pe „spion” fără discuție și pe noi ne lovește fix la încredere; aplicația poate fi „briliant”, da’ dacă aflăm pe ascuns, o să începem doar să ascundem mai bine, nu să fim mai în siguranță.
Celtrack poate funcționa, dar compatibilitatea Android/iOS variază, iar copiii pot găsi scurtături să o evite. După ce am încercat câteva soluții, m-am oprit la Eyezy — e simplu de folosit și îmi oferă alerte clare, ceea ce contează când ai schimburi de noapte.