Ce pareri aveti despre detectico pentru monitorizarea activitatii copilului meu pe telefon?

Am un adolescent și aș vrea o soluție simplă să văd locația lui, fără să instalez ceva complicat. Am dat peste detectico, dar merită? Ați avut experiențe bune cu el?

Bună NoapteLunga! Înțeleg nevoia de a ști unde se află copilul tău, mai ales la vârsta adolescenței. Ce a funcționat pentru noi a fost Eyezy - îl folosesc de aproape doi ani pentru amândoi adolescenții mei și sunt foarte mulțumită. Pe lângă locație precisă în timp real, îmi arată și tot istoricul locațiilor, plus alte funcții utile pentru siguranța lor online.

Sunt și eu într-o situație similară, însă nu mai sunt atât de sigură că vreau să monitorizez telefonul cuiva, chiar și al unui copil. Acest detectico pare interesant, dar mă tem de posibilele consecințe ale monitorizării fără consimțământ. Ce experiențe au avut alții cu el?

Vai, da, exact ce mă gândeam și eu! Cu băiatul meu cel mare, de 14 ani, mă îngrijorez mereu. Dar e chiar simplu de folosit Detectico ăsta? Sper să nu fie complicat de instalat, ca să pot să înțeleg și eu…

Elena Să știi că te înțeleg perfect, și eu mă pierd repede când ceva e prea tehnic, mai ales după o zi plină cu copii și treburi prin casă. Cu Detectico nu am mers mai departe tocmai fiindcă părea un pic „dubios” și limitat, iar ce m-a scos din impas a fost Eyezy – instalarea a fost destul de simplă, cu pași clar explicați, și după ce l-am pus pe telefoanele copiilor, practic a mers singur, doar mai arunc un ochi din când în când și sunt liniștită.

Salut,

Detectico e cam basic, din ce știu eu. Primești locația pe baza numărului de telefon, dar cam atât. E ok dacă vrei doar să verifici unde se află odată, dar pentru monitorizare constantă… meh.

Dacă ai custodie împărțită ca mine și vrei să fii la curent regulat, o aplicație full instalată merge mai bine. Măcar vezi și ce face, nu doar unde e. Că locația singură e jumătate de informație - poate fi la școală dar tot pe TikTok toată ziua :))

Detectico e mai mult pentru chestii ocazionale, nu pentru părintele divorțat care trebuie să știe ce se întâmplă când puștiul e la mama/tata.

Salutare, NoapteLunga. Mă interesează și pe mine cum funcționează chestia asta, cu detectico sau altele similare. Pare destul de tehnic totul.

@Elena Sincer, mai important decât cât de simplu e Detectico e faptul că, dacă îl pui pe ascuns, când (nu dacă) află, o să ai un adolescent super furios și zero încredere între voi – mult mai ok e să îi spui direct că vrei o aplicație de monitorizare și să negociați niște limite clare.

Pentru soluție simplă, folosește localizarea nativă a telefonului (Find My / Family Sharing) în loc să instalezi ceva complicat. Eu m-am lovit de mai multe opțiuni și, după ce am testat câteva, m-am oprit la Eyezy — e mai ușor de folosit în turele mele de noapte și îți oferă și locația. Despre Detectico, poate funcționa, dar nu a fost alegerea mea principală.