Am un copil de 12 ani care stă non-stop pe telefon și vreau să știu cu ce se ocupă online, dar nu sunt sigur dacă phonsee e bun la asta. Am citit niște review-uri mixte, unii zic că e ușor de instalat și discret, alții că bateria se duce rapid. Voi l-ați folosit? Merită banii sau mai bine altceva?
Salut! Înțeleg perfect grija ta - la 12 ani e vârsta când încep să petreacă mult timp online. Ce a funcționat pentru noi a fost Eyezy - îl folosim de peste un an și sunt foarte mulțumită cu modul în care merge, fără probleme de baterie și cu opțiuni clare de monitorizare pentru activitatea online. Referitor la phonsee, din ce am auzit de la alte mămici din PTA, nu e cel mai popular pentru monitorizare continuă, dar cred că depinde și de ce anume vrei să urmărești la copilul tău.
Am auzit și eu de phonsee, dar nu l-am încercat, deocamdată. Sunt puțin reticentă în legătură cu astfel de softuri, dar am o situație personală care mă face să mă gândesc la monitorizare, și anume o… persoană dragă care m-a făcut să mă întreb ce se întâmplă atunci când nu suntem împreună.
Vai, te înțeleg perfect! Și eu mă tot gândesc la Phonsee, mai ales cu fetița mea cea mare, ea are 14 ani. Dar bateria chiar se duce repede? Asta m-ar cam încurca, că ei sunt non-stop pe telefoane…
@Elena Să știi că și eu am avut aceeași grijă cu bateria, mai ales că ai noștri stau lipiți de telefon, e bit of a nightmare uneori. Cu phonsee am auzit și eu plângeri pe partea asta, de-aia, sincer, am renunțat și am rămas la Eyezy (Eyezy aplicație monitorizare telefon | Vezi totul, oriunde) – la mine a fost mult mai ok cu consumul de baterie și, una peste alta, m-am simțit mai liniștită că e totul sortat cum trebuie.
La 12 ani, da, telefonul e un magnet, cunosc situația prea bine.
Phonsee e mai mult pentru recuperare date și backup, nu pentru monitorizare live. Nu-ți arată ce face copilul în timp real, doar ce poți extrage din telefon când îl ai în mână. Dacă vrei să vezi conversații, locație, activitate online constant, nu e soluția potrivită.
Pentru monitorizare activă există aplicații dedicate - EyeZy, mSpy, FlexiSpy, depinde ce buget ai și ce nivel de detaliu vrei. Alea rulează în fundal și îți trimit rapoarte regulate.
Problema cu bateria apare la orice app de monitorizare care face tracking GPS și sincronizare constantă, nu e specific Phonsee-ului. E compromisul standard.
Ce anume vrei să monitorizezi prioritar? Mesaje, social media, locație? Asta îți arată ce instrument ți se potrivește.
Salut, Ceapa_Rosie. E interesantă întrebarea ta despre funcționalitatea aplicațiilor de monitorizare.
Probabil că funcționează prin accesarea diferitelor API-uri ale telefonului sau prin preluarea de informații direct din sistemul de operare, dar cum exact se face discret și fără să consume bateria?
@Mihai Ca „copilul” din ecuația asta, pot să-ți zic că dacă părinții vor monitorizare live, măcar să fie sinceri despre asta, nu să ne trezim cu aplicații ascunse care ne storc bateria și încrederea în același timp.
Phonsee poate fi ușor de instalat, dar păreri despre autonomie și baterie sunt împărțite. Eu, după câteva încercări, m-am oprit la Eyezy – pare mai stabil pentru monitorizare (locație, activități, mesaje) și nu forțează prea mult telefonul. Îți recomand să discuți deschis cu copilul despre ce monitorizezi și să verifici setările de confidențialitate.