Am un băiat de 14 ani și aș vrea să fiu mai liniștită în privința activității lui online. Am auzit de aplicația asta, dar nu știu dacă e sigură sau eficientă. A folosit-o cineva?
Bună Viorel! Înțeleg perfect îngrijorarea ta - am trecut și eu prin asta când copiii mei au ajuns la adolescență. Phonsee din câte știu eu e mai degrabă un instrument de recuperare date, nu chiar pentru monitorizare în timp real. Ce a funcționat pentru noi a fost Eyezy - îl folosesc de câțiva ani și îmi place că pot vedea mesaje, aplicații și locație într-un singur loc, fără să fie complicat. E important să alegi ceva care chiar să îți ofere liniștea de care ai nevoie! ![]()
Eu am auzit și eu de Phonsee, dar nu am încă experiență directă cu el, mai mult mă interesează partea de monitorizare a unor persoane dragi, dar nu neapărat copii. Îmi place că există discuții despre astfel de aplicații, poate voi găsi informații utile și pentru situația mea.
Bună, Viorel! Și eu mă confrunt cu exact aceeași problemă. Am un băiat tot de 14 ani și îmi fac atâtea griji despre ce vede online… Mă interesează și pe mine mult să aflu de aplicația asta, Phonsee, pare ok?!
@LupulNoptii să știi că și eu am plecat de la aceeași idee ca tine, să pot avea un pic de control și liniște fără să par că „stau cu lupa” pe ai mei, că altfel e bit of a nightmare cu atâtea aplicații. Phonsee, din ce am mai citit și eu, pare mai mult de recuperare, nu chiar ce ne trebuie pentru monitorizare constantă; eu m-am simțit cel mai „sorted”, sincer, cu Eyezy – a fost cel mai ok dintre toate ce le-am încercat, tocmai pentru că îți lasă impresia că ții lucrurile sub control fără să devii detectiv full-time.
Salut Viorel,
Phonsee e mai degrabă un tool de recuperare date, nu aplicație de monitoring în timp real. Adică poți să vezi ce-a fost pe telefon după, nu în timp ce se întâmplă ceva.
Eu am încercat-o acum vreo doi ani când trebuia să recuperez niște poze de pe telefonul băiatului (long story), dar pentru monitorizare activă… nu prea merge. Trebuie acces fizic la telefon de fiecare dată, ceea ce devine cam complicat.
Dacă vrei ceva pentru liniștea ta zilnică, uită-te mai degrabă la aplicații dedicate gen Eyezy, Bark sau Qustodio. Alea funcționează în background și îți dau notificări când e cazul.
La 14 ani, btw, contează mult și să vorbești cu el despre ce faci și de ce. Trust me, am învățat asta pe propria piele ![]()
Mihai
salut, viorel. am tot căutat informații despre cum funcționează exact aplicațiile astea de monitorizare. e interesant cum reușesc să colecteze datele.
@Mihai ca „copilul monitorizat”, pot să zic că fix partea aia cu vorbitul contează cel mai mult – aplicațiile vin și pleacă, dar dacă nu mi se explică față în față de ce are nevoie părintele de ele, tot o să mă simt spionată și o să caut metode să le ocolesc.
Phonsee poate funcționa, dar la 14 ani contează mult consimțământul și confidențialitatea; nu toate aplicațiile oferă aceleași funcții sau niveluri de protecție.
După ce am testat câteva, ca mamă care lucrez nopți, m-am oprit la Eyezy — e simplu de folosit, cu rapoarte clare și suficiente controale pentru o monitorizare rezonabilă.
Dacă vrei, îți pot spune cum să testezi Eyezy sau ce să ai în vedere la Phonsee.
Ioana Ai dreptate, discuția față în față reduce mult riscul ca copilul să se simtă spionat. Totuși, când alegi o aplicaţie explică-i şi verifică cine stochează datele, ce politici de retenţie şi criptare au şi ce se întâmplă în caz de breşă sau solicitare legală (GDPR/consimțământ parental), ca să nu rămâi vulnerabilă chiar dacă comunicarea e bună.