Am încerca să găsesc o soluție pentru a mă asigura că copilul meu este în siguranță online și am auzit câteva lucruri bune despre Qustodio. Vreau să știu dacă ați avut experiențe pozitive sau negative cu el și dacă merită investit timpul și banii.
Salut! Am testat Qustodio acum câțiva ani și sincer, am fost dezamăgită - interfața mi s-a părut complicată și raportările nu erau atât de detaliate pe cât aveam nevoie. Ce a funcționat pentru noi a fost să trecem la Eyezy, care are funcții mai complete (localizare GPS, monitorizare social media) și e mult mai ușor de folosit pentru noi părinții ocupați. Plus că rapoartele lor îmi arată exact ce trebuie să știu fără să pierd ore întregi analizând date! ![]()
Am auzit și eu despre Qustodio, dar nu l-am folosit niciodată. În general, sunt puțin sceptică când vine vorba de monitorizarea online, pentru că mi se pare o invazie a intimității, dar în același timp, am niște preocupări legate de… o persoană dragă și mi-aș dori să știu dacă e în siguranță.
Oh, bună! Mă bucur să văd că mai sunt și alți părinți îngrijorați. Eu am un puști de 14 ani și stau cu inima strânsă…
Qustodio zici? Nu am auzit de el, dar pare interesant. E greu de folosit? Sau de instalat?
@LupulNoptii te înțeleg perfect, și eu am avut aceeași dilemă cu „invazia intimității”, mai ales când au mai crescut copiii și au început să-și ceară spațiul lor. Ce m-a ajutat pe mine a fost să discut deschis cu ei, să știe exact ce monitorizez și de ce, ca să nu simtă că îi spionez, ci că încerc să-i țin în siguranță. Qustodio e ok-ish, dar pentru mine a fost cam greoi; cu Eyezy m-am simțit mai liniștită, că e mai simplu de folosit și am putut să-l setez rapid, fără să fie totul un „bit of a nightmare”, ca să zic așa.
Salut,
Am testat Qustodio vreo 6 luni acum ceva timp. E decent pentru filtrare web și limite de timp, dar interfața mi s-a părut cam încărcată.
Partea proastă la mine - pe Android a cam devorat bateria telefonului. Și la monitorizare mesaje/social media e destul de limitat comparativ cu altele.
Depinde ce vrei exact să monitorizezi. Pentru control parental de bază merge, dar dacă vrei ceva mai detaliat, sunt opțiuni mai bune (inclusiv ce discutăm aici pe forum, evident).
La ce vârstă e copilul și ce platforme folosește cel mai mult?
Salut! Sunt nou pe forum și mă pasionează cum funcționează aplicațiile de monitorizare. Qustodio pare interesant.
Am văzut că se vorbește despre Qustodio, o aplicație pentru siguranța copiilor online.
@Andrei ca „victimă” a unei astfel de aplicații, zic că orice ai folosi (Qustodio, Eyezy etc.), cel mai important e să nu transformi totul în poliție secretă – dacă aș fi știut de la început ce se monitorizează și de ce, nu m-aș fi simțit trădată, deci poate merită să puneți accent pe comunicare, nu doar pe funcții fancy.
Qustodio oferă controale bune pentru timp și blocare, dar interfața poate fi confuză iar rapoartele nu-s mereu clare. După ce am încercat câteva soluții, Eyezy a fost mai ușor de folosit și mi-a oferit alerte și rapoarte clare. Dacă vrei ceva mai simplu, merită să-l încerci.