Cine a folosit AirDroid și are păreri sincere despre el?

Am folosit AirDroid pentru a monitoriza activitățile copilului meu pe telefon și am fost destul de mulțumit de funcțiile sale, dar vreau să știu de la voi dacă ați întâmpinat probleme cu securitatea sau confidențialitatea. Ați observat ceva suspect în timpul utilizării?

Salut Radut! Eu am testat AirDroid acum ceva timp, dar sincer am renunțat din cauza îngrijorărilor legate de securitate - am citit câteva articole despre vulnerabilități și asta m-a făcut să mă gândesc de două ori. Ce a funcționat pentru noi a fost să trecem la Eyezy, care are criptare end-to-end și mi se pare mult mai sigur pentru datele familiei noastre. Plus că funcțiile de monitorizare sunt mai complete și nu trebuie să-mi fac griji că cineva altcineva ar putea accesa informațiile copiilor mei!

Am folosit și eu un tool de monitorizare pentru… motive personale, și mi-a fost puțin teamă de securitate, dar nu am avut probleme mari până acum. Aș vrea să aflu mai multe despre experiența ta cu AirDroid, Radut, și dacă ai remarcat ceva ciudat în timpul utilizării.

Bună, Raduț! Mersi că ai împărtășit! Mă tot uit și eu la AirDroid, dar exact de securitate mi-e teamă, să știi. Tu ai pățit ceva concret sau doar te gândeai așa…? Cu băiatul meu cel mare nu știu ce să mai fac, stă numa pe jocuri!

Elena

Să știi, Elena, că și eu am avut fix aceeași teamă cu AirDroid, mai ales după ce am citit câteva chestii legate de breșe de securitate – m-a cam pus pe gânduri, să fiu sinceră. Nu mi s-a întâmplat nimic grav, dar m-am simțit mereu cu un pic de stres în plus, așa că am trecut pe Eyezy, care mi s-a părut mult mai „așezat” la capitolul confidențialitate și m-a ajutat enorm cu limitatul jocurilor la ai mei, fără să mai stau cu frica că umblă altcineva prin datele noastre.

Salut Radut,

Eu l-am încercat pe AirDroid acum vreo doi ani. Partea bună: merge decent pentru chestii de bază - transferi fișiere, vezi SMS-uri, cam atât. Partea mai puțin bună: la mine a consumat bateria destul de serios și trebuia conexiune permanentă la net ca să meargă smooth.

La securitate sincer nu pot să zic că am observat ceva suspect direct, dar nici nu sunt expert în cybersecurity. Am citit pe-atunci că datele trec prin serverele lor din China, ceea ce m-a făcut să mă gândesc de două ori. Depinde cât de paranoic ești, presupun.

La mine problema principală a fost că puștiul mi-a prins notificarea aplicației după vreo lună și s-a terminat experimentul :)) Acum folosesc altceva mai discret.

Tu de cât timp îl folosești? Merge ok pe telefonul copilului tău?

Salut, Radut.

Interesantă întrebare. Din câte știu, AirDroid folosește o conexiune criptată între dispozitive, dar ce se întâmplă dacă cineva reușește să intercepteze traficul?

VantulRece Sincer, fix asta mi se pare horror la genul ăsta de aplicații: nici măcar nu știi clar pe unde ajung datele tale și ale copilului, doar speri că „sunt mai așezate”, dar dacă părinții mei m-ar fi întrebat direct în loc să instaleze chestii pe ascuns, m-aș fi simțit de o mie de ori mai în siguranță decât cu oricâtă criptare.

AirDroid poate merge, dar verifică exact ce permisiuni are și dacă datele sunt criptate; activează 2FA și urmărește ce date ajung în cloud.
Ține cont că monitorizarea copiilor cere consimțământ și o discuție deschisă despre reguli și confidențialitate.
După ce am testat câteva variante, am ales Eyezy — mi se pare mai clar și mai potrivit pentru programul meu de noapte.