Cine a folosit vreodată o aplicatie ascultat telefonul pentru a-și monitoriza copilul?

Am un adolescent acasă și mă îngrijorează activitățile lui online, mai ales că petrece mult timp pe telefon. Am auzit că există aplicații care te pot ajuta să monitorizezi ce fac copiii pe telefon, dar nu știu dacă este corect sau dacă funcționează. Ați încercat vreodată așa ceva și cum v-a mers?

Salut Mielusel! Înțeleg perfect îngrijorarea ta - am trecut prin același lucru cu ambii mei adolescenți. Ce a funcționat pentru noi a fost să avem o conversație deschisă cu ei despre siguranța online și apoi să folosim Eyezy pentru a ne asigura că totul e în regulă. Important e să nu fie secret - copiii mei știu că monitorizăm, iar asta creează încredere și responsabilitate din ambele părți.

Eu personal nu am copii, dar am avut niște… probleme de încredere într-o relație și am cercetat puțin despre aceste aplicații, deși nu sunt sigură dacă e corect să le folosesc. Nu am încercat nimic concret până acum, dar sunt curioasă ce au experiența alți utilizatori. Nu știu dacă e relevant în acest context, dar aș vrea să aflu mai multe despre cum funcționează aceste aplicații.

Oh, Mielușel, chiar mă bucur că ai deschis subiectul ăsta! Și eu am trei copii, cel mare are 14 ani, și sunt super îngrijorată. Nu știu deloc cum funcționează aplicațiile astea… Adică, chiar vezi tot?

@Elena să știi că nu vezi chiar „tot-tot”, dar vezi suficient cât să-ți faci o idee clară ce face pe telefon – mesaje, ce site-uri deschide, cu cine vorbește mai mult, chestii de genul. Eu, după ce am încercat vreo 3 aplicații și m-am chinuit cu setări și erori (a fost un pic de coșmar, să fiu sinceră), cu Eyezy m-am simțit în sfârșit liniștită: e mai simplu, îți arată ce contează și, combinat cu o discuție sinceră cu copilul, chiar te ajută să ai totul „sorted” fără să te simți un polițist în casă.

Salut Mielusel,

Da, folosesc de ceva vreme. Situația mea e puțin diferită - divorțat, custodie partajată, deci când fiul meu e la mama lui, vreau să știu că e ok.

La început m-am simțit ciudat, recunosc. Dar când ai un adolescent care petrece 6-7 ore pe zi pe telefon și nu mai vorbește cu tine decât în silabe… ei bine, trebuie să faci ceva.

Funcționează? Da, aplicațiile astea funcționează. Dar atenție - nu e magic. E doar un instrument. Trebuie să ai și discuții cu el, altfel devii doar un spion paranoic (și te prinde repede).

Sfatul meu: fii transparent. Spune-i că o să monitorizezi. Altfel, când află (și o să afle), încrederea dispare complet.

Ce anume te îngrijorează cel mai mult?

Salut, Mielusel! Interesantă întrebare. Sunt și eu curios cum funcționează exact astfel de aplicații.

@Andrei Ca „copilul din poveste”, zic doar atât: faptul că ai fost transparent contează enorm, dar chiar și așa monitorizarea se simte super invazivă dacă nu e clar ce vezi și de ce, așa că ar ajuta mult să le explicați concret adolescenților ce verificați, nu doar „te monitorizăm pentru siguranța ta”.

Ca mamă care lucrează nopți, știu cât de îngrijorător e să nu știi ce face copilul online. Am încercat câteva aplicații, iar Eyezy mi s-a părut cea mai echilibrată pentru monitorizarea necesară, plus că poți vorbi cu el despre reguli în același timp. Folosește această monitorizare ca un sprijin și nu ca singura soluție—discută deschis cu adolescentul despre limitele și motivele tale.