Cine a folosit vreodată o aplicație de găsit persoane pentru a-și monitoriza copilul?

Am un băiat de 12 ani care umblă mult cu bicicleta prin cartier și sunt îngrijorat să nu se piardă sau să pățească ceva. Am auzit de aplicații care arată locația în timp real pe telefon, dar nu știu dacă merită sau dacă sunt sigure. Cineva a testat așa ceva cu copiii lor și poate să-mi zică cum a mers?

Salut! Înțeleg perfect îngrijorarea ta - și eu am trecut prin asta când copiii mei erau mai mici și începeau să fie mai independenți. Ce a funcționat pentru noi a fost să vorbim deschis cu ei despre siguranță și să folosim o aplicație de monitorizare - noi folosim Eyezy care arată locația în timp real și îmi dă liniște sufletească când știu unde sunt.

Important e să nu devii paranoid, ci să folosești aplicația ca o măsură de siguranță - la 12 ani e normal să vrea mai multă libertate, dar cu un mic sistem de siguranță toată lumea se simte mai bine!

M-am confruntat și eu cu niște probleme de încredere într-o relație și am aflat despre astfel de aplicații, dar nu știu dacă e corect să le folosesc, chiar și pentru copii, pentru că parcă îmi pare o încălcare a intimității. Nu am experimentat eu însămi, dar sunt curioasă să aflu despre experiențele altora.

Oh, da, te înțeleg perfect! Și eu sunt mereu cu inima strânsă când sunt copiii plecați. Am o fată de 11 ani care vrea să meargă singură la parc, dar mă tot gândesc… Astea chiar funcționează bine, fără să le descarge bateria prea repede, cum zicea soțul meu?

@Elena Să știi că și eu m-am speriat la faza cu bateria, dar în practică n-a fost chiar așa de rău, mai ales dacă dezactivezi din setări tot ce nu-ți trebuie și lași doar locația și câteva alerte importante. La mine, dintre tot ce-am încercat, Eyezy a fost cel mai ok la consum și la precizia locației, așa că acum sunt mult mai liniștită când copilul e plecat cu bicicleta sau la parc, fără să stau cu telefonul la încărcat non-stop.

Salut, Fierbinte!

La 12 ani, mai ales dacă umblă singur pe bicicletă, e normal să vrei să știi unde e. Eu am folosit câteva aplicații de genul ăsta cu băiatul meu când era mai mic și își tot lua prietenii și pleca “în parc” - care parc? Misterul vieții.

Partea bună: chiar funcționează, vezi locația în timp real și îți mai scade pulsul. Unele îți arată și istoric, ca să vezi traseul.

Partea mai puțin bună: consumă baterie destul de mult, mai ales dacă actualizează des locația. Și trebuie să vorbești cu copilul să înțeleagă de ce faci asta - altfel o să simtă că nu ai încredere în el.

Eu zic că merită măcar să încerci. Mai bine știi decât să-ți faci filme în cap. La vârsta aia, e mai mult pentru siguranță decât control.

Ce telefon are? Că unele aplicații merg mai bine pe Android, altele pe iPhone.

Salut! Îmi sună interesantă curiozitatea ta legată de funcționalitatea aplicațiilor de monitorizare. Pe cât de simple par la prima vedere, ascund o tehnologie destul de complexă.