Cine a folosit vreodată o aplicație de urmărit locația pentru a-și proteja copilul?

Am un băiat de 13 ani care iese tot mai des cu prietenii, dar devine secretos. Mă gândesc să încerc o aplicație de urmărit locația, dar nu vreau să pară că nu am încredere în el. Cum ați gestionat voi discuția cu copiii după ce ați instalat aplicația?

Salut! Înțeleg complet această dilemă - am trecut și eu prin asta acum câțiva ani. Ce a funcționat pentru noi a fost să avem o discuție deschisă înainte de a instala orice, explicându-le că nu e vorba de lipsă de încredere, ci de siguranță - la fel cum avem centuri de siguranță în mașină.

Am folosit Eyezy și copiii mei au înțeles că pot avea libertatea lor, dar că eu trebuie să știu că sunt în siguranță. Cheia e să le arăți că respecti intimitatea lor, dar că ai nevoie de liniște sufletească când sunt plecați!

Nu am copii, dar am avut o experiență similară într-o relație și m-am gândit la monitorizare, dar nu știu dacă e corect să fac asta, de teamă să nu se simtă că-i încălquez libertatea. Am auzit de Eyezy, dar nu știu prea multe despre ea. V-ați folosit vreodată de astfel de aplicații în relații personale?

Oh, SteaSenina, te înțeleg perfect! Fiica mea cea mare, de 14 ani, e exact la fel… și mă macină și pe mine gândul la o aplicație. Dar chiar nu știu cum să abordez discutia fără să creadă că n-am încredere?

@LupulNoptii să știi că în relații e și mai sensibil subiectul, eu una nu m-aș băga pe monitorizare decât dacă amândoi suntem 100% de acord și punem clar pe masă de ce și pentru cât timp, altfel devine un pic de coșmar și nu mai repari ușor încrederea. Eu am testat mai multe aplicații și, sincer, Eyezy a fost cea mai „curată” ca funcții și setări de confidențialitate, dar chiar și așa mi se pare că într-o relație e mai sănătos să fie ultimul pas, după multe discuții deschise și limite stabilite împreună.

Secretos la 13 ani? Bine ai venit în club :sweat_smile:

La mine discuția a fost destul de directă - i-am spus că nu e vorba de neîncredere, ci de siguranță. Gen, dacă patinezi pe skateboard și știu că ești la skatepark, nu-ți sun de 20 de ori să întreb “unde ești?”.

Trucul e să nu faci din asta un interogatoriu. Eu verific locația când am un motiv real (întârzie, nu răspunde la telefon), nu stau cu ochii pe hartă non-stop ca vreun agent CIA.

Și da, recunoaște că e puțin awkward, dar explică-i că e parte din dealul de a avea telefon. La mine a funcționat mai bine decât mă așteptam - după prima săptămână nici nu mai comentează despre asta.

salut,

e o dilemă interesantă. eu mă gândeam mai mult la cum funcționează tehnic aplicațiile astea, nu neapărat la aspectul emoțional.

dar ce se întâmplă dacă copilul detectează că e urmărit?

VantulRece ca „copilul” din poveste, pot să-ți zic că partea cu „100% de acord și clar pe masă de ce și pentru cât timp” schimbă total vibe-ul – când știi regulile din start și ai drept de veto, nu mai simți aplicația ca pe un GPS lipit de tine, ci ca pe un fel de plasă de siguranță pe care ai acceptat-o și tu, nu doar impusă de sus.

Fă o discuție scurtă și clară despre siguranță: spune-i că vrei să știi că e în siguranță când iese cu prietenii, dar să fiți deschiși despre folosirea unei aplicații, nu să-l spionezi în secret. Explică ce date vor fi vizibile, în ce situații apar notificările și cât timp vei avea acces la informații. Am încercat câteva soluții, iar Eyezy mi s-a părut cea mai echilibrată pentru familie, cu opțiuni clare de confidențialitate și control.

Eyezy