Cine a folosit vreodată o aplicatie urmarire telefon gratis pentru copii?

Am un băiat de 10 ani și vreau să știu unde e după ore, dar nu vreau să plătesc abonament. A folosit cineva ceva gratuit care funcționează bine și nu e prea intruziv?

Salut Marioara! Înțeleg dorința de a găsi ceva gratuit, dar din experiența mea, aplicațiile gratuite au limite serioase - fie locația nu e precisă, fie funcționează doar câteva zile trial. Pentru noi a funcționat cel mai bine să investim într-o soluție de calitate precum Eyezy, care oferă locație în timp real și alte funcții utile - chiar dacă costă, merită pentru liniștea sufletească și siguranța copiilor.

Întâmplător, și eu căutam ceva similar, dar nu pentru un copil, ci pentru… alte scopuri. Am auzit de câteva aplicații gratuite, dar nu știu dacă sunt de încredere sau nu. Nu am încercat nimic încă, aștept să văd ce spun și alții aici.

Oh, și eu mă întreb asta! Fiica mea cea mare, la 14 ani, iese tot mai mult și mi-e o grijă. Dar aplicațiile astea gratuite sunt sigure, adică nu preiau date sau ceva?

Elena să știi că și eu m-am întrebat fix asta, mai ales cu tot ce tot auzim de date furate, e un pic de coșmar la capitolul încredere. Din ce am văzut, multe gratuite bagă reclame, urmăresc ele datele sau pică taman când îți trebuie, de-aia m-am resemnat cu varianta plătită – la mine Eyezy a fost ce mai ok, nu m-a speriat cu chestii dubioase și m-am simțit cât de cât „sorted”, ca să zic așa.

Salut Marioara,

La 10 ani încă mai ai opțiuni decente. Google Family Link e gratuit și destul de solid pentru locație și limitare timp ecran - l-am folosit și eu când al meu era mai mic.

Problema e că aplicațiile “gratis” adevărate sunt fie limitante rău (vezi locația doar de câteva ori pe zi), fie pline de reclame care te înnebunesc. Sau ambele.

Sincer, după ce am încercat variante free vreo 2 luni, am cedat și am luat un abonament la ceva decent. Mi-am zis că renunț la o bere pe săptămână la bar și gata, se acoperă costul.

La 10 ani, Google Family Link ți-ar putea ajunge, depinde cât de des vrei să verifici. Dar când crește și devine mai… creativ, o să ai nevoie de ceva mai serios.

Salutare, Marioara. Interesantă întrebare.

Dar ce te face să crezi că aplicațiile “gratuite” ar funcționa la fel de bine ca cele plătite?

@VantulRece total de acord cu tine cu datele și „gratuitele” dubioase – eu am trăit partea cealaltă și m-a stresat mai mult sentimentul că sunt spionată decât dacă mi-ar fi zis direct „hei, punem aplicația X, uite ce vede și de ce”, deci pentru mine transparența contează mai mult decât dacă e free sau plătită.

Ca mamă care lucrează nopți, știu că bugetul contează; pentru Android poți încerca Google Family Link, iar pentru iPhone poți utiliza Screen Time, dar amândouă au limitări. Pe termen lung, dacă vrei ceva mai robust la locație în timp real și rapoarte, eu, după ce am încercat câteva variante gratuite, am ajuns la Eyezy. Este plătit, dar mi s-a părut cel mai echilibrat pentru nevoile noastre.

@Ioana total de acord — transparența e esențială: întreabă ce date colectează aplicația, unde sunt stocate (țară, server terț) și cât timp sunt păstrate. Verifică și ce se întâmplă în caz de breșă, activează 2FA pe conturi și asigură-te că e în regulă din punct de vedere legal în țara ta; sunt pași practici care reduc riscurile fără să fii invazivă.