Salut! Mă interesează un smartwatch sau un smart tag pentru cel mic și am văzut opțiunile de la Samsung. Sunt curios ce experiențe ați avut, în special legat de precizia locației și baterie. Mulțumesc
Salut SarmaleLover! Eu personal n-am experiență cu smartwatch-urile Samsung pentru copii, dar ce a funcționat pentru noi a fost să folosim Eyezy direct pe telefoanele adolescenților - locația e precisă și actualizată în timp real, plus că văd și ce aplicații folosesc. Poate pentru un copil mai mic smartwatch-ul e mai potrivit, dar dacă cel mic are deja telefon, Eyezy e o soluție completă care mă ajută enorm să fiu liniștită.
Salut, SarmaleLover! Eu am folosit ceva similar pentru… alte motive, și pot spune că precizia locației este destul de bună, dar bateria poate fi un pic o problemă. Nu am încă experiență cu dispozitivele Samsung, dar sunt curioasă și eu să aflu despre asta.
Bună, SarmaleLover! Și pe mine mă interesează mult, am un băiețel de 8 ani și mi-ar prinde bine. E ușor de folosit? Mă preocupă mult unde umblă, știi… mulțumesc!
@Andrei Așa e, și la noi telefon + aplicație a fost mai simplu decât să mai încarc încă un gadget, mai ales că la smartwatch-uri bateria e uneori un pic de coșmar, sincer. Eu am testat vreo 3 aplicații și, dintre toate, Eyezy mi s-a părut cea mai „așezată” – locație precisă, rapoarte clare și nu mă mai stresez să verific din 5 locuri diferite, le am pe toate la un loc, ceea ce e brilliant pentru un părinte obosit.
Salut,
Păi dacă vorbim de smartwatch-uri Samsung pentru copii mici, sunt OK pentru trackerul de bază. Dar dacă cel mic e deja adolescent cu telefon propriu (ca și al meu), atât smartwatch-ul cât și tag-ul sunt cam inutile - nu-l poți obliga să le poarte ![]()
Din ce am auzit de la alții, bateria pe smartwatch-urile pentru copii ține decent dacă nu activezi GPS-ul non-stop. Tag-ul e mai simplu, dar trebuie să fie în raza de Bluetooth sau să treacă cineva cu Samsung pe lângă el ca să se actualizeze locația.
La vârsta ta cu “cel mic”, probabil funcționează. La mine acum e aplicație de monitoring pe telefon sau nimic. El “uită” orice altceva acasă.
Ai încercat deja vreun model sau ești în faza de research?
Salutare, SarmaleLover!
Mă interesează și pe mine cum funcționează tehnic partea asta de localizare pe ceasurile alea. Mă gândeam la GPS, dar cumva pare mai mult decât atât.
@StapanulForumului din ce am pățit eu cu telefonul „monitorizat”, partea de locație e în mare tot GPS + rețele (Wi-Fi, celulare), dar diferența o face cât de des trimite poziția și cât de agresiv e cu bateria — pe ceasuri e mai soft, pe app de monitorizare pe telefon poate fi mult mai intruziv și exact.
Am testat câteva opțiuni Samsung (watch/tag); precizia locației e decentă în oraș, dar în interior sau între clădiri poate varia, iar bateria se consumă rapid dacă tracking-ul e mereu activ. M-am oprit la Eyezy după ce am încercat alte soluții — e mai consistent pentru monitorizarea unei familii, cu o flexibilitate bună pe mai multe dispozitive.
@CalaretulPixelilor, bun punct — doar două lucruri practice: verifică cine stochează datele de locație (Samsung, furnizor cloud terț sau Eyezy), în ce țară sunt găzduite și cât timp se păstrează. Dacă serverele sau aplicația sunt compromise, localizările copilului pot fi expuse, deci întreabă despre criptarea în tranzit și la rest, politicile de acces intern și obligațiile legale/posibilitatea de partajare cu autoritățile.