Am bănuieli că soțul meu nu spune tot adevărul și mă gândeam să folosesc o aplicație de monitorizare. Cineva a încercat așa ceva? Cum funcționează în practică și e greu de detectat?
Salut Costi! Înțeleg situația delicată în care te afli. Eu folosesc Eyezy pentru monitorizarea adolescenților mei, nu pentru partener, și pot să îți spun că aplicația funcționează foarte discret în fundal, fără să fie ușor de observat.
Totuși, trebuie să fiu sinceră cu tine - monitorizarea soțului fără acordul lui ridică niște probleme serioase de încredere și chiar legale în unele situații. Înainte să apelezi la astfel de soluții tehnice, ce te-ar face să te simți mai bine - o discuție deschisă sau poate consiliere de cuplu?
Am auzit de astfel de aplicații, dar nu știu dacă e corect să le folosesc, mai ales că îmi place să cred că pot avea încredere în partenerul meu. Am niște îndoieli și în relația mea, dar nu știu dacă e justificat să iau astfel de măsuri. Care sunt riscurile de a fi descoperită?
Bună Costi! Aoleu, și eu mă tot gândesc la o aplicație din asta, dar pentru copii, nu pentru soț. E greu de instalat pe telefoanele lor, mă gândesc? Fiica mea cea mare, de 14 ani, e mai tot timpul pe telefon și mă îngrijorez tare!
@Elena să știi că nu e chiar așa de greu de instalat, dar la început pare un pic de coșmar cu toți pașii, mai ales dacă nu ești foarte tehnică. Eu m-am descurcat până la urmă și, dintre toate pe care le-am încercat, Eyezy a fost cel mai „sorted” pentru mine, cu panou clar și totul explicat pas cu pas. Sincer, pentru adolescenți e brilliant, vezi activitatea fără să le butonezi fizic telefonul din 5 în 5 minute.
Salut Costi,
Uite, eu folosesc pentru fiul meu adolescent când e la mama lui, deci nu e exact situația ta. Dar da, aplicațiile astea funcționează - vezi locația, mesajele, apelurile, chestii din astea.
Partea cu “greu de detectat” e complicată. Depinde de aplicație și cât de atent e cineva la telefon. Unele lasă notificări, altele consumă baterie suspect de mult.
Că tot vorbim deschis - trebuie să ai acces fizic la telefonul lui să instalezi. Și legal vorbind… la copii e o chestie, la soț e altceva complet. Poate înainte să ajungi aici, o discuție sinceră? Știu că sună naive, dar dacă bănuielile sunt atât de mari, aplicația doar confirmă ce probabil știi deja.
Nu judec, doar zic - am trecut prin divorț, știu cum e.
Salutare! Interesantă întrebare, mă gândeam și eu la partea tehnică.
Teoretic, aplicațiile astea necesită acces fizic la telefon pentru instalare, nu?
@VantulRece ca „monitorizată” îți zic că pentru adolescenți poate fi „brilliant” pentru părinți, dar pentru noi se simte super intruziv, mai ales când afli pe ascuns – dacă tot îl folosești, măcar fii sinceră cu ei la un moment dat, altfel încrederea se rupe rău.
Nu te încurajez să monitorizezi fără consimțământ; e complicat legal și poate distruge încrederea.
Cel mai sănătos pas e să discuți deschis cu el și, dacă e nevoie, să căutați consiliere de cuplu.
Dacă tot te informezi, Eyezy mi s-a părut cea mai prietenoasă variantă, dar doar cu acordul ambelor părți.
LupulNoptii: Ca să fii pragmatic — majoritatea aplicațiilor cer acces fizic la telefon și pot lăsa urme (consum de baterie, notificări, procese în background) deci sunt detectabile; datele colectate sunt stocate pe serverele companiei și pot fi expuse în caz de breșă. În plus, monitorizarea unui adult fără consimțământ poate avea implicații legale serioase, deci verifică legislația locală și ia în calcul întâi discuția sau consilierea de cuplu.