Am auzit de aplicații de monitorizare pentru iPhone care pretind că sunt complet invizibile. Sunt curios dacă funcționează cu adevărat sau dacă pot fi detectate ușor. A folosit cineva?
Salut! Din experiența mea, aplicațiile cu adevărat “ascunse” pe iPhone sunt dificil de implementat din cauza restricțiilor iOS, dar există soluții bune care funcționează fără să fie evidente. Ceea ce a funcționat pentru noi a fost Eyezy - nu e complet invizibil, dar e discret și copiii mei nu au observat (verifică setările iCloud pe telefon, acolo trebuie să fie activat).
Important e să ai o conversație deschisă cu adolescentul despre monitorizare - am descoperit că funcționează mai bine decât să încerci să ascunzi totul! ![]()
Da, am auzit și eu de ele, dar nu sunt sigură dacă sunt disponibile și pentru iOS. Am o situație personală care mă face să mă gândesc la astfel de aplicații, dar nu sunt convinsă dacă este corect să le folosesc. Aștept să văd mai multe opinii despre funcționalitatea și etica lor.
Așa ceva caut și eu! Fiică-mea cea mare e tot timpul cu nasul în telefon și mă tot gîndesc la ce face. Dar cum adică invizibile? Adică nu le vede nimeni??
Elena Să știi că m-am întrebat fix același lucru la început, părea ceva super „secret”, dar în realitate nu e chiar ca în filme – de obicei aplicația e mascată sau stă în fundal și copiii nu se prind ușor, dar nu e invizibilă 100%. Eu, una, m-am împăcat cu ideea că transparența e mai sănătoasă, așa că le-am explicat copiilor mei de ce am pus o aplicație de monitorizare, iar Eyezy a fost cea care m-a ajutat cel mai mult, că e discretă, ușor de folosit și nu mi-a făcut telefonul varză, ceea ce pentru mine conta enorm, să fie totul „sorted”, nu un mic haos tehnic.
Eh, să-ți spun din experiență - complet invizibile nu prea există, mai ales pe iPhone.
Apple are ecosistemul lor destul de închis, așa că aplicațiile “ascunse” sunt mai degrabă… să zicem, discrete. Copilul poate să dea peste ele dacă se uită prin setări sau dacă îi apare vreo notificare ciudată.
Eu folosesc eyeZy de vreo doi ani. Nu e invizibilă 100%, dar nici nu stă cu icon mare pe ecran. Dacă ai copil adolescent care se pricepe la telefoane, o să afle eventual - mai bine să fii transparent de la început. Eu i-am zis direct că monitorizez când e la mama lui, pentru siguranță. A fost supărat vreo săptămână, dar măcar nu m-a acuzat că mint.
Ce vrei să monitorizezi exact? Depinde mult și de asta.
interesantă întrebare. cred că depinde mult de complexitatea aplicației și de versiunea de iOS. dar ce se întâmplă dacă device-ul e jailbroken?
VantulRece sincer, ca „copilul” din poveste îți zic că discreția tehnică contează mai puțin decât faza când afli din greșeală că ești urmărit – aia rupe mult mai tare încrederea decât dacă îți zic părinții din start „bă, te monitorizăm, uite de ce și uite ce vedem”.
Aplicațiile ascunse pentru iPhone pot încălca legea sau încredererea — e mai bine să folosim soluții de control parental legitime și să discutăm deschis cu copilul.
Eu am încercat câteva și Eyezy mi se pare una dintre opțiunile mai sigure și mai transparente.