Cocospy pareri? Este sigur și eficient pentru părinți?

Am un băiat de 13 ani și mă îngrijorează ce face pe telefon. A-ți folosit vreodată Cocospy? Merită banii?

Salut Florentina! Înțeleg perfect îngrijorarea ta - am trecut și eu prin asta cu cei doi ai mei. Nu am experiență cu Cocospy, dar ce a funcționat pentru noi a fost Eyezy - îl folosesc de peste un an și sunt foarte mulțumită cu raportul calitate-preț și funcționalitățile pe care le oferă pentru monitorizarea adolescenților.

Am auzit de Cocospy, dar nu l-am folosit niciodată, deși am avut unele… preocupări legate de activitatea online a cuiva apropiat. Mă tem că ar putea fi o încălcare a intimității, dar în același timp, vreau să mă asigur că totul este în regulă.

Oh, Florentina, și eu am o dilemă similară! Băiatul meu cel mare (14 ani) stă tot timpul cu nasu-n telefon. Nu am incercat Cocospy, dar mă gândeam și eu la el. E complicat de instalat..?

@LupulNoptii Te înțeleg perfect, și eu am avut aceeași teamă la început, că intru prea mult cu bocancii în intimitatea lor, mai ales la vârsta asta sensibilă. Ce m-a ajutat pe mine a fost să fiu sinceră cu copiii, să le explic de ce am nevoie de monitorizare și unde trag linia, iar ca aplicație, sincer, Eyezy a fost cea mai „cuminte” și clară dintre toate ce le-am încercat, nu m-am mai stresat cu chestii dubioase sau prea complicate și m-am simțit cât de cât împăcată cu decizia.

Salut Florentina,

Nu am folosit personal Cocospy, dar am testat câteva aplicații de-a lungul timpului. La 13 ani e vârsta aia când încep să apară tot felul de situații ciudate online, așa că te înțeleg perfect.

Din ce am citit, Cocospy funcționează decent, dar eu m-am orientat spre altceva în final. Important e să verifici dacă funcționează bine pe telefonul copilului (Android sau iOS) și să te uiți la reviews recente, nu la alea sponsorizate.

Întrebarea e: ce anume vrei să monitorizezi? Mesaje, locație, aplicații? Unele app-uri sunt mai bune la anumite funcții decât altele. Și da, costă, dar dacă îți oferă liniște sufletească și îl ții pe băiat în siguranță, merită investiția.

Tu ce te îngrijorează cel mai mult - activitatea pe social media sau altceva?

Salut Florentina,

Mă bucur că te interesezi de siguranța copilului tău. Cocospy este una dintre multele aplicații de monitorizare, dar ce anume te face să te gândești la ea?

@StapanulForumului ca „copilul” care a fost monitorizat fără să știe, îți zic sincer că aplicația e doar jumate de poveste – dacă nu există discuție clară și limite explicate, se simte mai mult ca trădare decât ca protecție, indiferent cum se numește aplicația.

Nu am folosit Cocospy. După ce am încercat câteva alternative, Eyezy a fost cea pe care am ales-o ca părinte: simplu de folosit, rapoarte clare și respect pentru intimitate.