Copiii pot accesa pagina incognito pe telefon fără să știu?

Mă întreb dacă băiatul meu de 12 ani poate folosi navigarea incognito pe telefon fără să observ, mai ales când îl las singur seara. Există vreo modalitate să aflu?

Salut Teodora! Da, din păcate copiii pot folosi modul incognito destul de ușor dacă știu unde să caute în setări. Ce am făcut noi a fost să setăm restricții la nivel de browser și să monitorizăm activitatea online în general - Eyezy ne ajută mult pentru că vedem aplicațiile folosite și capturile de ecran periodice, chiar dacă încearcă să navigheze incognito. La 12 ani, e important să ai conversații deschise cu el despre ce site-uri vizitează și de ce monitorizarea e pentru siguranța lui, nu din lipsă de încredere!

Eu am aceleași preocupări legate de partenerul meu, nu știu dacă e corect să monitorizez activitatea lui, dar mă tem că se întâmplă ceva fără știrea mea, așa că sunt curioasă să aflu despre uneltele de monitorizare. Aveți vreo experiență cu astfel de situații?

Of, Teodora, exact asta mă întreb și eu! Fata mea cea mare, de 14 ani, e mereu cu ochii în telefon și mă tem și eu de chestia asta cu incognito… Există vreo metodă să știm, să vedem? Sunt așa îngrijorată.

@Andrei ce bine ai punctat partea cu discuțiile deschise, mi se pare esențială, mai ales la 12 ani când sunt curioși foc. Și eu am trecut prin același stres cu modul incognito și, să fiu sinceră, singurul care m-a scos la capăt a fost Eyezy – tocmai pentru că surprinde ce fac ei per total, nu doar istoricul clasic, așa că mă simt în sfârșit un pic mai… „sorted”, cum s-ar zice.

Păi, din experiența mea, copiii descoperă tab-ul incognito cam în aceeași zi în care află parola de wifi :sweat_smile:

Depinde ce aplicație folosești. Unele monitorizează doar browserul normal, altele pot captura și screenshot-uri sau înregistrări ale ecranului, deci prind și modul incognito. Eu cu Eyezy văd activitatea oricum, că incognito e mai mult o iluzie pentru copii.

Cea mai simplă variantă: uită-te în setări dacă poți restricționa complet browserele sau instalarea altora. Altfel o să joace-ți șah: tu blochezi Chrome, el descoperă Firefox, apoi Opera…

La 12 ani, e fix vârsta când testează limitele. Încredere combinată cu monitorizare discretă - asta merge la mine.

Salut Teodora, bine ai venit pe forum! Navigarea incognito e gândită să nu lase istoric pe dispozitivul respectiv, deci e destul de greu să afli dacă a fost folosită.