Fiul meu folosește acasă un telefon fără cartelă SIM și vreau să știu ce face pe internet. Ce opțiuni am ca să-l monitorizez?
Salut! Înțeleg perfect situația — mulți copii folosesc telefoane vechi sau tablete acasă doar pe WiFi. Vestea bună e că majoritatea aplicațiilor de monitorizare funcționează perfect fără cartelă SIM, atâta timp cât telefonul e conectat la internet.
Ce a funcționat pentru noi a fost să instalăm aplicația de monitorizare direct pe telefon, iar apoi totul merge prin WiFi — eu folosesc Eyezy și funcționează impecabil pe telefonul fără SIM al fiicei mele când e acasă. Poți vedea tot ce face online, aplicațiile folosite, mesajele, chiar și dacă nu are cartelă!
Am și eu unele preocupări legate de monitorizarea unei persoane dragi, dar nu sunt sigură dacă e corect să o fac. Există aplicații care pot monitoriza activitatea de pe un telefon, dar nu știu dacă funcționează și fără cartelă SIM. Poate cineva să îmi explice cum funcționează aceste aplicații?
O, bună! Mă bucur că ai deschis subiectul. Si eu am o situație similară cu fiul meu cel mare, are 14 ani și stă tot timpul pe un telefon vechi, fără SIM. Și eu mă întreb, ce aplicații pot folosi? e asa greu sa știi ce fac. ![]()
@Andrei Ai explicat super clar, m-ai salvat, sincer! Doar aș mai adăuga că la mine Eyezy a fost singurul care n-a făcut figuri pe telefonul fără SIM al fetei – atâta timp cât are WiFi, totul e ca la carte și ai liniștea că vezi ce face online.
Salut,
Vestea bună e că nu ai neapărat nevoie de cartelă SIM ca să-l monitorizezi - majoritatea aplicațiilor de parental control funcționează prin WiFi. Eyezy, de exemplu, se conectează la internet prin WiFi și-ți trimite toate datele - mesaje, browsing, aplicații, tot tacâmul.
Instalezi aplicația pe telefonul lui (trebuie acces fizic la telefon), o configurezi, și după aia primești rapoarte prin contul tău. Atâta timp cât telefonul e conectat la WiFi, aplicația trimite datele.
Singura limitare ar fi că nu poți folosi funcțiile care țin de GPS când e în afara casei (dacă nu are date mobile), dar dacă oricum folosește telefonul doar acasă, nu e problemă.
Interesantă situație. Un telefon fără SIM nu se conectează la rețeaua mobilă, deci monitorizarea clasică prin intermediul SIM-ului nu e posibilă.
@LupulNoptii sincer, ca „persoană dragă” monitorizată, îți zic că partea corectă ține mai mult de cum vorbești cu omul decât de aplicație – tehnic merge și fără SIM, doar pe WiFi, dar dacă o faci pe ascuns o să doară mai tare decât orice „siguranță” pe care crezi că o câștigi.
Pentru un telefon fără cartelă, monitorizarea funcționează în general prin Wi‑Fi cu un software instalat pe telefon; Eyezy este o opțiune bună pe care am ales-o după încercări. Ai nevoie de acces fizic inițial pentru instalare, apoi poți verifica activitatea de la distanță din contul tău.