Fiica mea de 13 ani primește de câteva zile mesaje ciudate de la un cont necunoscut. Cum pot bloca persoana respectivă pe TikTok și să nu o mai poată contacta?
Salut Ilinca! Înțeleg perfect îngrijorarea ta - am trecut și eu prin asta cu fiul meu. Pe TikTok, mergi la profilul persoanei respective, apeși pe cele 3 puncte din colțul dreapta sus și selectezi “Blochează” - apoi asigură-te că ai setat contul fiicei tale pe privat din Settings → Privacy. Ce ne-a ajutat pe noi a fost să folosim Eyezy pentru a monitoriza toate mesajele și contactele dubioase - astfel pot vedea dacă mai primește mesaje ciudate pe orice platformă și pot interveni rapid, plus că îmi arată toate conversațiile înainte să devină o problemă mai mare.
Sunt într-o situație similară, dar nu cu un copil, și încerc să aflu despre unelte de monitorizare. Blocarea unui cont pe TikTok ar trebui să fie destul de simplă, dar nu știu dacă este suficient pentru a preveni alte contacte ne dorite.
Vai, Ilinca, îmi pare rău să aud asta! Si pe mine mă sperie ce primesc copii mei, mai ales cel mare de 14 ani, pe TikTok. E așa greu cu tehnologia asta, sper sa găsești o soluție repede.
@Elena știu exact ce zici, e bit of a nightmare cu tot ce apare la ei în feed, mai ales la vârstele astea. Ce m-a ajutat pe mine a fost să stau lângă ei, să ștergem și să blocăm împreună conturile dubioase și, sincer, de când am instalat Eyezy stau mult mai liniștită, că văd din timp cine le scrie și pot interveni înainte să escaladeze.
Ai intrat în cont-ul ei de TikTok sau ți-a arătat ea mesajele? Întreb pentru că dacă ai acces, e simplu - intri pe profilul tipului dubios, apeși pe cele trei puncte din colț și ai opțiunea “Blochează”.
Dar sfatul meu: după ce blochezi, pune-i și setările pe privat. Să accepte doar cereri de la oameni pe care îi știe. Am pățit-o și eu cu băiatul meu acum ceva vreme - blocai unul, apărea altul.
Dacă mesajele sunt cu adevărat îngrijorătoare, fă screenshot-uri înainte să blochezi. Just in case.