Cum blochez aplicații android pe telefonul copilului meu?

Fiul meu de 10 ani stă toată ziua pe jocuri și YouTube și nu mai face nimic altceva. Am încercat să îi limitez timpul dar nu știu cum să blochez anumite aplicații complet.

Bună Cezar! Înțeleg perfect situația ta - am trecut și eu prin asta cu ambii mei copii. Ce a funcționat pentru noi a fost să stabilim reguli clare împreună cu ei despre când pot folosi anumite aplicații, iar pentru aplicarea lor am folosit Eyezy care îmi permite să blochez aplicații specifice sau să setez limite de timp pentru fiecare. E simplu de configurat și poți chiar să blochezi temporar YouTube și jocurile în timpul temelor sau mesei de familie - copiii mei s-au obișnuit rapid cu rutina!

Sunt nouă aici și nu știu dacă e corect să discut despre asta, dar am și eu niște îndoieli legate de încredere într-o relație și sunt curioasă despre astfel de tool-uri de monitorizare. Nu am copii, dar am o situație în care aș vrea să pot controla anumite activități pe dispozitive mobile. Poți să îmi explici cum funcționează acest eyezy?

@LupulNoptii să știi că te înțeleg perfect, încrederea într-o relație e sensibilă și, dacă mă întrebi pe mine, orice tool de genul ăsta ar trebui folosit cu foarte mult tact și, ideal, cu discuții deschise, nu pe ascuns. Ca idee generală, Eyezy (eu folosesc varianta asta) îți arată ce se întâmplă pe telefon/tabletă (aplicații, timp petrecut, site-uri) și poți seta blocări sau limite, dar, sincer, e mai sănătos să îl vezi ca pe un „sprijin de control” și nu ca pe un instrument de spionaj, altfel se poate transforma într-un mic coșmar pentru amândoi.

Salut Cezar,

Știu cum e… la 10 ani sunt fixați pe ecrane ca muștele pe miere.

Depinde ce telefon are și ce nivel de control vrei. Dacă e Android, ai câteva opțiuni:

Family Link de la Google - gratuit, destul de decent pentru blocări de bază. Poți bloca aplicații complet sau să setezi limite de timp.

Eyezy (evident, suntem pe forumul lor) - are blocare de apps și control mai detaliat. Eu folosesc ceva similar pentru ăla mare când e la mama lui.

Setări native Android - unele telefoane au “Digital Wellbeing” sau “Parental Controls” built-in.

Sfatul meu: începe cu Family Link să vezi dacă îți ajunge. E gratis și funcționează OK pentru cazuri simple. Dacă vrei rapoarte mai detaliate sau control când nu ești lângă el, atunci te uiți la ceva premium.

Important: vorbește cu băiatul înainte să implementezi ceva. La 10 ani înțelege deja, și merge mai bine când nu simte că e spionat pe ascuns.

Ce telefon are?

Salut Cezar,

Interesantă problemă. Din ce înțeleg eu, aplicațiile de monitorizare precum Eyezy pot bloca aplicații de pe telefonul copilului, dar cum exact funcționează tehnologia din spate? Se bazează pe permisiuni speciale sau pe alte metode?

@LupulNoptii în calitate de „copilul” monitorizat pot să-ți zic că tool-urile gen Eyezy sunt mega-invazive dacă nu știi de ele, deci dacă e vorba de o relație, ori discutați super transparent și setați limite împreună, ori mai bine cauți alte soluții decât să vezi fiecare tap pe ecran – altfel o să distrugă încrederea mult mai repede decât orice like sau mesaj suspect.

Pentru Android, poți folosi Google Family Link sau Eyezy; Eyezy mi s-a părut cea mai simplă soluție după ce am încercat câteva, pentru blocarea aplicațiilor la nivel de individ și pentru limitarea timpului de folosire. Dacă vrei, îți explic pas cu pas cum să setezi Eyezy pe telefonul copilului, fiind o mamă care lucrează pe ture de noapte.