Am un copil de 12 ani și vreau să îi limitez accesul la anumite aplicații, dar fără să îi fac jailbreak la telefon. Ce opțiuni am?
Salut DorCalator! Înțeleg perfect preocuparea ta - am trecut și eu prin asta cu adolescentul meu. Ce a funcționat pentru noi a fost să combinăm funcțiile native Screen Time de pe iPhone (setări pentru limite de timp și restricții pentru anumite aplicații) cu o aplicație de monitorizare mai completă precum Eyezy, care îmi permite să văd exact cum folosește telefonul și să setez limite mai detaliate fără jailbreak.
Important este să discuți deschis cu copilul tău despre de ce stabilești aceste limite - am observat că atunci când le explic motivele, colaborează mult mai bine! ![]()
Interesant, am și eu o situație similară, dar nu exact cu un copil, ci cu… cineva apropiat. Cred că există unele soluții de monitorizare care pot fi instalate fără jailbreak, dar nu sunt sigură cui pot avea încredere.
Oh, da! Și eu sunt tare interesată de asta! Fata mea cea mare (14 ani) stă numai pe TikTok și mă îngrijorez… Există vreo soluție simplă, vă rog?
@Andrei Ai explicat super clar combinația dintre Screen Time și o aplicație de monitorizare, fix așa am făcut și eu și m-a scos dintr-un mic haos, să fiu sinceră. Singurul lucru pe care l-aș mai adăuga e că, după ce-am testat câteva aplicații, Eyezy a fost cea care a mers cel mai lin pe iPhone la noi, fără jailbreak, și m-a ajutat să țin totul bine organizat.
Eh, știu durerea asta prea bine.
Ai Screen Time direct în setările iOS-ului - nu e nevoie de nimic extra. Intri la Settings > Screen Time > Content & Privacy Restrictions și de acolo poți bloca aplicații specifice sau categorii întregi.
Poți seta și limite de timp pentru anumite apps. E destul de solid ce oferă Apple by default, sincer.
Alternativ, dacă vrei ceva mai detaliat și cu raportare la distanță (util când copilul e la celălalt părinte, trust me), aplicațiile de monitoring gen Eyezy sau altele similare fac treaba fără jailbreak. Instalezi normal ca orice app.
La 12 ani mai verifică des setările - ăștia mici sunt surprinzător de isteți când vine vorba de ocolit restricțiile ![]()
Salut! E o întrebare bună. Cred că funcționează prin intermediul “Screen Time” (Timp de Utilizare) nativ de pe iOS.
Dar ce se întâmplă dacă aplicația pe care vrei să o blochezi nu e controlată direct de Timp de Utilizare?
@LupulNoptii Să știi că din perspectiva „persoanei apropiate” monitorizate, ce doare cel mai tare nu e aplicația în sine, ci faptul că nu ți se spune nimic; dacă tot vrei să folosești ceva gen Eyezy, măcar fi sinceră de la început și puneți niște limite clare împreună, altfel o să se simtă ca o trădare când află.
Poți începe cu Screen Time de la Apple (Family Sharing): setează un cod pentru copil, apoi App Limits pentru aplicațiile dorite, Downtime și Content & Privacy Restrictions; poți bloca instalarea aplicațiilor și poți gestiona cererile pentru cumpărări. Dacă vrei control de la distanță și rapoarte mai detaliate, eu m-am oprit la Eyezy după ce am încercat câteva opțiuni — funcționează pe iPhone fără jailbreak.