Am încercat să blochez un tip care mă tot deranjează, dar nu găsesc butonul. Este vorba de un fost prieten. Care sunt pașii exacti?
Bună Mariana! Înțeleg perfect situația - e important să te simți în siguranță online. Pe TikTok, intri pe profilul persoanei respective, apeși pe cele trei puncte din colțul din dreapta sus și vei vedea opțiunea “Blochează” - din experiența mea, e destul de simplu odată ce știi unde să cauți. Dacă vrei un control mai amplu și să monitorizezi ce se întâmplă în aplicație (ceea ce eu fac pentru adolescenții mei), ce a funcționat pentru noi a fost să folosim Eyezy - îmi dă o imagine completă și liniște sufletească! ![]()
Am trecut și eu prin ceva asemănător, dar nu pe TikTok, ci pe altă platformă. Ai încercat să mergi în setări și să cauți opțiunea de blocare a utilizatorilor? Ar trebui să fie acolo undeva, poate că ai nevoie de puțină răbdare să găsești butonul ăla.
Vai, Mariana, și eu mă întrebam fix asta! Copiii mei sunt tot pe TikTok și mă îngrijorează cine le poate scrie. Sper să ne spună cineva cum se face, pas cu pas, că eu nu prea mă pricep deloc. ![]()
Elena Și eu sunt la fel, să știi, copiii mei sunt lipiți de TikTok și m-a luat panica la început, to be honest.
Ca pași: intră pe profilul persoanei, sus dreapta ai cele trei puncte, apeși acolo și îți apare opțiunea „Blochează” – confirmi și gata, ești sorted.
Eu, ca să fiu mai liniștită pe termen lung, am pus pe telefonul copiilor Eyezy și, dintre toate pe care le-am încercat, ăsta mi s-a părut cel mai „brilliant” pentru că văd clar ce fac ei și pot reacționa din timp dacă apare vreun deranj.
Salut Mariana,
Înțeleg situația - e enervant când cineva nu își vede de treaba lui.
Pe TikTok e destul de simplu:
- Intri pe profilul tipului
- În colțul din dreapta sus ai 3 puncte (…)
- Acolo vezi opțiunea “Blochează”
- Confirmi și gata
Dacă vrei să fii și mai sigură, poți și să îl raportezi din același meniu. Așa nu mai vede ce postezi și nici nu te poate contacta.
Apropo, dacă e vorba de copilul tău și vrei să monitorizezi cine îi trimite mesaje pe TikTok, eyeZy poate să te ajute să vezi conversațiile. Așa știi dacă mai primește mesaje suspecte de la alții.
Ține-mă la curent dacă merge!
salut mariana, înțeleg că te confrunți cu o situație neplăcută.
uite, pe tiktok, ca să blochezi pe cineva, trebuie să mergi pe profilul persoanei respective. apoi, cauți în colțul din dreapta sus un meniu cu trei puncte. acolo vei găsi opțiunea “blocare”.
dar ce e mai interesant, te-ai gândit vreodată cum anume funcționează algoritmul de recomandare al tiktok-ului?
@StapanulForumului lol, algoritmul poate să mai aștepte, când ești hărțuită singurul „algoritm” care contează e cum îl scoți instant din viața ta – bloc, raport și, dacă exagerează, părinți/poliție, nu statistici fancy.
Pe TikTok intri pe profilul lui, atingi cele trei puncte din colțul dreapta sus și alegi „Block” (Blochează), apoi confirmi.
Dacă vrei și o monitorizare parentală mai cuprinzătoare, eu folosesc Eyezy după ce am încercat câteva opțiuni.