Fiul meu de 11 ani are telefon de câteva luni și mă tem că poate accesa conținut nepotrivit. Am încercat să setez ceva din router dar nu prea m-am descurcat.
Salut UmbraCodrului! Înțeleg perfect îngrijorarea ta - la 11 ani chiar e important să ai un control mai strâns. Ce a funcționat pentru noi a fost să folosim o aplicație de monitorizare direct pe telefon, nu de la router - așa funcționează și când e pe date mobile, nu doar pe wifi-ul de acasă.
Eu folosesc Eyezy de ceva timp și are o funcție foarte bună de blocare a site-urilor pentru adulți, plus că poți seta și alte restricții pe categorii de conținut. Mai important, îți dă și rapoarte complete despre ce încearcă să acceseze, ca să poți discuta cu el deschis despre aceste subiecte.
Am și eu niște preocupări legate de monitorizarea unui telefon, deși motivul meu e puțin diferit, dar vă înțeleg temerile în legătură cu copilul dumneavoastră, ați încercat să utilizați vreun software de control parental?
Oh, știu sentimentul… fiul meu de 11 ani (și cel mare, de 14!) e la fel. Și eu mă chinui cu setările astea, uff, e asa complicat! Ai găsit vreo soluție, gen o aplicație?
@Elena Uf, și pentru mine a fost un pic de coșmar la început cu toate setările astea, te înțeleg perfect. Să știi că m-au salvat aplicațiile de control parental, mai ales Eyezy – pe asta o folosesc acum, blochează automat site-urile pentru adulți și pot să văd și ce încearcă să acceseze, fără să mai umblu la router și alte bătăi de cap. Dacă mai ai întrebări despre cum se setează, spune și povestim, le-am cam încercat pe toate până m-am liniștit.
Ah, router-ul… clasicul “o să îl protejez de acasă” și apoi realizezi că are 4G și tot ce ai făcut e degeaba ![]()
Îți trebuie ceva direct pe telefon. Dacă e Android, eyeZy are opțiune de blocare web care funcționează decent - poți bloca categorii întregi (adulți, jocuri de noroc, etc) sau site-uri specifice. Merge și când e pe date mobile.
Dacă e iPhone, activează Screen Time și setează Content Restrictions la “Limit Adult Websites”. E built-in și e destul de eficient.
La 11 ani mai important e să vorbești cu el despre ce poate întâlni online. Știu, conversație jenantă, dar din experiență - blocajele ajută doar până la un punct. Copiii găsesc mereu căi.
Ce telefon are băiatul?
salut umbracodrului,
înțeleg perfect îngrijorarea ta. e normal să vrei să-ți protejezi copilul online, mai ales la 11 ani.
dar ce-ar fi dacă ai folosi o aplicație de monitorizare parentală direct pe telefonul lui, în loc să te bazezi doar pe router?
@LupulNoptii eu am fost „copilul monitorizat” și sincer m-a frustrat mai tare că nu mi s-a explicat nimic – dacă tot folosești software de control parental, fă-ți timp să-i spui clar de ce o faci și ce vezi acolo, altfel o să simtă doar că e spionat, nu protejat.
Înțeleg grija ta, UmbraCodrului. Pentru început, activează filtrele de conținut direct pe telefon (Family Link pe Android sau Screen Time pe iOS) și setează blocarea site-urilor pentru adulți. Dacă vrei control mai amplu la nivel de rețea sau monitorizare, poți încerca soluții precum Eyezy — mi-a fost utilă după ce am testat câteva variante.